100 - Van Zelfhaat naar Zelfliefde

Oct 06, 2023

We hebben altijd geleerd dat er maar één manier is om in beweging te komen. Namelijk door een hekel te hebben aan onszelf... We denken dat we onszelf eerst moeten haten of mega oncomfortabel moeten voelen voordat we echt in actie komen.

Daarom wacht je tot de maat vol is en dat het moment komt dat ‘de knop omgaat’. Je denkt dat je dat nodig hebt om het vol te houden. En vaak lukt het dan ook heel goed om je aan je gezonde voornemens te houden. Totdat… de ergste pijn verdwenen is.

Het punt is dit: je kunt jezelf niet slank of gezond haten. 

De energie waarmee je in beweging komt is de energie die je nodig hebt tijdens de hele reis naar je doel. Dus dat betekent dat wanneer je in actie komt vanuit zelfhaat, dat je deze zelfhaat, dit negatieve gevoel, iedere keer opnieuw moet oproepen om jezelf te motiveren.

Daarom focussen we in stap vier van de Eetgeluk Methode op het herstellen van de verbinding met jezelf. Op het transformeren van jouw zelfhaat naar zelfliefde. Dit doe je door keer op keer heel bewust te kiezen wat goed is voor jou. Door jezelf weer op nummer één te zetten in jou leven en door van Me First jouw nieuwe motto te maken.

In deze podcast ga ik hier dieper op in. 

Veel luisterplezier!

 

 

GRATIS VIDEOCURSUS

Vind je alles dat je leert in de podcast interessant? Dan ga je ook heel blij worden van de GRATIS videocursus die ik voor je heb gemaakt. Daarin ontdek je de vier stappen die nodig zijn om te transformeren van Eeuwige Diëter naar een Gelukkige Eter. 

Je kunt hem HIER gratis downloaden

 

Podcast manuscript

Dag mooie vrouw! Heb je het gezien? Dit is de honderdste eetgeluk podcast alweer. Jeetje. Dat betekent dat ik al bijna twee jaar lang iedere week een podcast maak. En op dit moment hebben we al meer dan 150.000 downloads op de teller staan. Hoe bizar! Dat had ik natuurlijk wel gehoopt toen ik ermee begon, maar nu het ook echt zo is vind ik dat toch wel echt heel cool! Dank dus voor het luisteren en vooral dank voor het doorgeven van de podcast aan al die vrouwen die het zo hard nodig hebben. Blijf dat vooral doen. Samen kunnen we de dieetwaanzin stoppen en ervoor zorgen dat steeds meer vrouwen uit de dieethypnose komen en hun energie gaan gebruiken voor dingen die echt belangrijk zijn!

Vandaag staat de laatste van de vier transformatiefases op het programma die je dient te doorlopen voor het bereiken van 100% Eetgeluk. En persoonlijk vind ik dit de belangrijkste fase. Toch kun je deze fase pas doorlopen als je de vorige drie fasen hebt doorlopen. Wanneer je namelijk begint met deze fase (en veel nieuwe leden willen graag in deze fase beginnen omdat ze denken dat dit het enige is dat ze nodig hebben) en je komt nog vanuit je oude identiteit als eeuwige diëter, dan gaat het niet werken. Dan eindig je vroeg of laat toch weer in vechten met jezelf.

De andere drie fasen zijn daarom echt belangrijk om eerst te doorlopen. En dan heb ik het over

 • Fase 1 - Van zelftwijfel naar zelfvertrouwen
 • Fase 2 - Van Zelfverwaarlozing naar zelfzorg
 • Fase 3 - Van zelfsabotage naar zelfleiderschap

Je hebt zelfvertrouwen nodig om aan welk avontuur dan ook te beginnen. Je hebt zelfvertrouwen nodig om welk doel dan ook te bereiken. Zonder zelfvertrouwen stop je waarschijnlijk al na de eerste of tweede keer dat het niet lukt. Maar met een gezonde portie zelfvertrouwen pak je ieder proces op dat nodig is. En vanuit daar is het ook appeltje eitje om beter voor jezelf te gaan zorgen. Omdat je simpelweg minder baalt van jezelf als dingen niet lukken waardoor je je beter of misschien vooral rustiger voelt en het dus makkelijker blijft om de juiste keuzes te maken voor jezelf. En wanneer je systeem weer beter in balans is, wordt het ook makkelijker om fysieke honger te onderscheiden van emotionele honger. En dat is een belangrijke vaardigheid die iedere gelukkige eter heeft.

Omdat de weg naar zelfzorg niet altijd over rozen gaat en er ook nog zoiets is als het leven dat tussendoor komt op de meest vreemde en creatieve manieren, is het belangrijk dat je leert hoe je je oerbrein kunt managen. Zodat je op al die onverwachte, stressige of juist fijne vier-momenten weet hoe je jezelf kunt coachen als het gaat over de eetkeuzes die je maakt. En op die manier ontwikkel je steeds meer zelfleiderschap. Niet alleen als het gaat over je eetgedrag, maar ook over het aangeven van grenzen en het kiezen voor jezelf. En dat alles werkt alleen wanneer je komt vanuit zelfliefde.

We hebben altijd geleerd dat er maar één manier is om in beweging te komen. Namelijk door een hekel te hebben aan onszelf. We denken dat we onszelf eerst moeten haten of mega oncomfortabel moeten voelen voordat we echt in actie komen.

Dat is ook vaak wat gebeurt. Dingen stapelen zich op en op een gegeven moment is de maat vol. Dan gaat zogezegd ‘de knop om’. En dat is het moment waarop we hebben gewacht, dat is het moment waarop je gaat en het kunt volhouden. Totdat… de ergste pijn verdwenen is. Je bent een aantal kilo afgevallen en je broek zit weer wat losser. Of je bloedsuikerspiegel is weer normaal, het gevaar van diabetes is geweken. Of je bent weer uitgerust en kunt er weer tegenaan.

Het punt is dat wanneer je in actie komt vanuit pijn, dat je vaak stopt met het doen van de dingen die nodig zijn om je doel te bereiken wanneer de pijn is opgelost. En vervolgens ga je dan vaak weer gewoon verder met de dingen die je altijd hebt gedaan. Waardoor je uiteindelijk weer opnieuw in de ‘gevarenzone’ terecht komt. En dan begint het hele verhaal weer opnieuw. Waardoor het uiteindelijk een steeds groter gevecht wordt met jezelf en je steeds meer negatieve energie nodig hebt om überhaupt in beweging te komen.

Ik zeg het nog maar een keer: Je kunt jezelf niet slank of gezond haten.

De energie waarmee je in beweging komt is de energie die je nodig hebt tijdens de hele reis naar je doel. Dus dat betekent dat wanneer je in actie komt vanuit zelfhaat, dat je deze zelfhaat, dit negatieve gevoel, iedere keer opnieuw moet oproepen om jezelf te motiveren.

Wat ik wil is dat je resultaten gaat behalen op een manier die je de rest van je leven kunt volhouden. En iedere keer opnieuw een portie zelfhaat oproepen is niet iets dat je je hele leven gaat volhouden. Het kost je niet alleen bakken met (negatieve) energie, het zorgt er ook voor dat je constant je oerbrein ‘aan’ zet. Want zoals je weet reageert je oerbrein primair op hoe je je voelt.

Daardoor zal het je juist ertoe aanzetten om jezelf te saboteren en maak je het alleen maar moeilijker voor jezelf om door te blijven gaan op al die lastige momenten. Vroeg of laat eindig je dan in een eindeloos gevecht met jezelf en dat ga je gewoon nooit winnen.

Wanneer je de voorgaande stappen gaat zetten terwijl je niet komt vanuit verbinding met jezelf…

 • Blijft het lastig om te luisteren naar je innerlijke stem en jezelf te geven wat je echt nodig hebt
 • Ga je compenseren op al die punten waar je jezelf nog niet op nummer één zet en loop je dus de kans om de ene verslaving in te ruilen voor de andere
 • Blijf je vechten met jezelf en met eten
 • Blijf je gevoelig voor de meningen van anderen waardoor je toch weer gaat lopen pleasen en vervolgens dingen gaat eten of doen die je niet wilt
 • Blijf je eten nodig hebben om je goed te voelen
 • Blijft het lastig om te communiceren wat belangrijk is voor jou en blijf je vluchten in afleidingsgedrag zoals eten
 • Blijft het lastig om maat te houden en bewuste keuzes te maken
 • Blijf je eten als je moe bent, druk bent op je werk, als de kinderen niet luisteren of op life changing momenten

Daarom focussen we in stap vier van de Eetgeluk Methode op het herstellen van de verbinding met jezelf. Op het transformeren van jouw zelfhaat naar zelfliefde. Op het niet langer meer doen van de dingen omdat je denkt dat je leven dan beter wordt. Of omdat je een hekel hebt aan jezelf en hoopt dat je weer lekkerder in je vel zit als je verandert. Dit doe je door keer op keer heel bewust te kiezen wat goed is voor jou. Door jezelf weer op nummer één te zetten in jou leven en door van Me First jouw nieuwe motto te maken.

Me First is overigens iets totaal anders dan Me Only (of Me Too). Het is jouw dagelijkse herinnering aan het feit dat jij de belangrijkste persoon bent in jouw leven. Het doel van Me First is om bij alle dingen die je doet, steeds meer te komen vanuit zelfliefde. Om jezelf iedere dag opnieuw te gaan voeden met liefde, letterlijk en figuurlijk. 

Wanneer je namelijk komt vanuit verbinding met jezelf…

 • Heb je geen eten meer nodig om je goed te voelen
 • Word je trouw aan jezelf en ga je steeds meer een leven leiden waarin je echt jezelf bent
 • Ben je niet meer bang voor wat ‘men’ vindt of ‘men’ zegt, je doet gewoon wat jij wilt doen
 • Kun je duidelijk maken aan anderen wat belangrijk is voor jou, zonder hen te beschadigen
 • Stop je met het najagen van geluk en genot en durf je te investeren in het proces dat nodig is om jouw potentieel te laten ontkiemen en groeien
 • Leef je iedere dag de beste versie van jezelf doordat je jouw sterke punten gaat ontwikkelen en je talenten gaat gebruiken
 • Kun je jouw innerlijke stem onderscheiden van de mening van anderen
 • Heb je geen last meer van kritische stemmen die zeggen dat je slecht bent of waardeloos of onaardig of stom
 • Heb je iedere dag opnieuw een goed gevoel over jezelf
 • Ben je weer tevreden met jezelf en maak je je niet langer meer druk over een vetrolletje meer of minder
 • Denk je niet meer constant: ‘Wat zullen anderen wel niet van me denken’
 • Heb je geen bevestiging meer nodig van een ander en kun je stoppen met pleasen
 • Ben je tevreden met hoe je nu bent en hoef je nooit meer op dieet
 • Ben je niet langer bezig met het oplossen van problemen van een ander, maar focus je op het verbeteren van jouw eigen leven
 • Sta je niet altijd meer ‘aan’ omdat je voor anderen moet zorgen, maar zorg je in de eerste plaats voor jezelf
 • Stop je met vechten met jezelf en ga je eindelijk JOUW leven leven
 • Gebruik je de energie en tijd die eerder verloren ging aan het focussen op eten en vecht met jezelf om van de tweede helft van jouw leven jouw BESTE helft te maken!

Me First heb je vervolgens weer nodig om te stoppen met dieetdenken en je zelfvertrouwen te versterken. Dus daarmee is de cirkel rond. Want dat lukt je niet als je komt vanuit zelfhaat. Of als je komt vanuit nu niet tevreden zijn met wie je bent. Dat geeft enorm veel druk en stress waardoor je oerbrein gelijk zal ingrijpen en je zal laten eten. In plaats van dat je jezelf opnieuw gaat creëren blijf je dan werken aan jezelf. Omdat je denkt dat je niet goed genoeg bent, dat je kapot bent en dat je leven pas beter wordt als jij beter bent.

Wanneer je echter het proces start vanuit Me First, vanuit liefde voor jezelf…

 • Heb je compassie met jezelf
 • Begrijp je waarom je bepaalde eetkeuzes maakt
 • Ben je niet langer boos op jezelf als het een keertje niet lukt
 • Ga je onderzoeken wat er mist in je leven als je toch weer teveel naar eten grijpt
 • Heb je niet langer haast, maar geef je jezelf alle tijd voor het proces die je nodig hebt
 • Ligt de focus niet langer meer op de kilo’s, maar op de persoon die je wordt in het proces
 • Start je gewoon weer opnieuw als het een keertje of een periode even wat minder is gelukt
 • Kies je er iedere dag opnieuw voor om jezelf te voeden met liefde
 • Wil je alleen het beste voor jezelf
 • Neem je contact op met jouw toekomstige zelf op al die lastige momenten
 • Creëer je vanuit de toekomst en neem je contact op met jouw toekomstige zelf op al die lastige momenten
 • Blijf je doorgaan en weet je dat je maar één keer vaker hoeft op te staan dan je valt
 • Help je jezelf liefdevol om weer op te staan

Als je daar nu nog niet bent is en een of meerdere van de problemen ervaart die ik heb genoemd in een van de podcasts van de afgelopen weken, dan mis je waarschijnlijk een van de vier fasen. Of misschien mis je wel meerdere fasen.

En dat is helemaal OK. Weet dat je dit nog nooit geleerd hebt. Je oerbrein is heel lang een missing link geweest waar pas nu meer over bekend wordt. Dat is ook de reden dat ik de Eetgeluk Universiteit heb opgericht.

In de Eetgeluk Universiteit heb ik vrouwen geholpen die wilden afkicken van hun suikerverslaving, maar ik heb ook vrouwen geholpen die hun anorexia of boulimia verleden hebben geheeld. Maar verreweg het grootste gedeelte van alle vrouwen is eindelijk thuis gekomen in zichzelf. Ze zijn beter in balans gekomen en hebben meer rust in hun hoofd als het gaat over eten. Ze zijn weer trots op zichzelf en blij met zichzelf. En daardoor hebben ze geen eten meer nodig om zich goed te voelen. 

De Eetgeluk Universiteit is mijn premium membership programma. En ik waarschuw je maar meteen, het is niet voor iedereen. Het is echt bedoel voor vrouwen die klaar zijn voor het proces dat nodig is om weer een relaxte relatie te creëren met eten. Namelijk het herstellen en weer aangaan van de verbinding met zichzelf.

Dat is niet iets dat je in een paar maanden doet. Daar is tijd voor nodig. Dus als je op dit moment op zoek bent naar een snelle oplossing om af te vallen, dan is de Eetgeluk Universiteit niet de juiste plek voor jou. En dat is helemaal OK.

Maar als je op zoek bent naar een manier om voorgoed jouw strijd met eten te stoppen en weer rust te krijgen in je hoofd over eten. Als je op zoek bent naar een blijvende en duurzame oplossing voor jouw gedoe met eten. Als je wilt leren hoe je weer zelf de leiding over je eetgedrag terug kunt nemen en als je bereid bent om het proces aan te gaan dat nodig is om jezelf weer op de eerste plaats te zetten in je leven. Als je open staat voor persoonlijke ontwikkeling en een prachtig avontuur, dan is de Eetgeluk Universiteit de beste investering in jezelf die je kunt doen.

Samen gaan we werken aan een geweldige relatie met jezelf. Je gaat leren hoe je jezelf kunt voeden  op alle gebieden van je leven. Je gaat de vier eetgeluk fases doorlopen door middel van de vier stappen van de Eetgeluk Methode. En je gaat leren hoe je oerbrein werkt en hoe je het kunt besturen. Wanneer het van binnen namelijk goed zit, gaat de buitenwereld er vanzelf heel anders uitzien. En zal je focus op eten gaan verdwijnen. Dat is het werk dat we doen in de Eetgeluk Universiteit.    

Het is belangrijk dat je begrijpt dat de sleutel tot succes wordt bepaald door drie factoren:

Oerbrein management + een goede waarom + de juiste strategie

Je hebt al deze factoren nodig om blijvende resultaten te creëren voor jezelf.

Tot nu toe ben je waarschijnlijk vooral gefocust geweest op de strategie, op wat je moet doen. Misschien heb je ook wel een waarom voor jezelf bedacht. Maar het punt is dat je oerbrein management nodig hebt om je strategie vol te houden op al die lastige momenten.  Je kunt nog zo’n geweldige waarom hebben en nog zo’n prachtige strategie hebben, wanneer je niet weet hoe je je oerbrein kunt managen ga je vroeg of laat afhaken wanneer het lastig wordt.

Oerbrein management is nodig omdat je oerbrein je steeds opnieuw aanzet tot het doen van acties die niet werken. Tot het doen van acties die ervoor zorgen dat je steeds weer terugkeert naar ‘af’. Waardoor je zelfvertrouwen steeds verder zakt en je uiteindelijk opgeeft.

 • Je brein focust op afvallen omdat het denkt dat je eerst af moet vallen voordat je van jezelf kunt houden. Of dat je pas lekker in je vel kunt zitten als je slank bent. Of dat je pas succesvol kunt zijn als je slank bent. Of die fantastische partner jou pas wil als je maat 38 draagt
 • Omdat je brein denkt dat je eerst slank moet zijn, heeft het haast. Het zal daarom heel snel opgeven als je niet gelijk een resultaat ziet op de weegschaal. Het zal steeds opnieuw op zoek gaan naar een andere strategie. Waardoor je dus nooit verder komt dan het zoeken naar een nieuwe strategie, naar een nieuw ‘wondermiddel’ dat je gaat helpen
 • Het gevolg daarvan is dat je relatie met eten steeds gestoorder wordt. Dat je niet meer durft te genieten van eten, dat je constant in je hoofd bezig bent met wat je al hebt gegeten en hoeveel je hebt gegeten. Of met wat je niet mag eten maar toch hebt gegeten omdat je er zo’n zin in had. Of met het tellen van calorieën en eten categoriseren als ‘goed’ of ‘slecht’
 • Je brein denkt dat het hard werken is om af te vallen en dat je streng moet zijn voor jezelf. Het denkt dat je vooral heel veel moet doen: sporten, gezond koken, op tijd naar bed, supplementen nemen en gezondheidsdrankjes drinken, veel water drinken en vooral: veel NEE zeggen en strijden met jezelf. Het denkt dat je alleen door onvriendelijk te zijn naar jezelf, door dagelijks te zeggen hoe lelijk je bent, in beweging komt. Het vertelt je dat je een stok achter de deur nodig hebt omdat je het anders niet doet. En die stok bestaat uit zelfhaat. Jouw brein denkt dat zelfhaat de beste manier is om resultaten te behalen

Deze manier van handelen is niet zonder risico:

 • Je brandt jezelf volledig op totdat je op een moment komt dat je het vechten met jezelf zat bent en kiest voor drastische maatregelen zoals bijvoorbeeld een maagverkleining
 • Het kost je iedere maand opnieuw bakken met tijd, geld en energie om te ‘werken aan jezelf’ of om allerlei producten en andere dingen te kopen die je moeten helpen om zo snel mogelijk af te vallen
 • Je gebruikt allerlei strategieën door elkaar waardoor eten zo ingewikkeld wordt dat je zelf niet meer weet waar je moet beginnen (en dus verlamt en niets doet)
 • Je bent de hele dag gefocust op het resultaat, op de kilo’s. Met als gevolg dat je de hele dag door bezig bent met alles dat niet werkt of alles dat nog moet waardoor je langzamerhand het vertrouwen in jezelf kwijtraakt dat dit ooit nog gaat lukken

Daarom werken we in de Eetgeluk Universiteit met vier belangrijke overtuigingen die nodig zijn om weer een relaxte relatie met eten te creëren.

 1. Ik geef mezelf alle tijd want ik heb alle tijd. Haasten is niet nodig
 2. Alles mag en alles kan, ik kies
 3. Het gaat om het proces, niet om het resultaat: het resultaat bepaalt de richting, het proces bepaalt het resultaat
 4. Ik kan dit en ik ga net zo lang door totdat ik het voor elkaar heb, opgeven is geen optie

 Wanneer je dit proces aangaat met jezelf, zul je:

 • Geen haast meer hebben om zo snel mogelijk af te vallen, je gaat genieten van het proces
 • Je zult jezelf geen dingen meer ontzeggen, je gaat juist jouw ‘eetwereld’ vergroten door dingen toe te voegen aan je dagelijkse eetpatroon en door nieuwe dingen te ontdekken
 • Je zult steeds minder gefocust zijn op de kilo’s. In plaats daarvan wordt je leven één grote ontdekkingsreis waarbij je iedere dag opnieuw focust op hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Zorgen voor jezelf is niet langer een strafkamp maar wordt een feestje.
 • Je zult niet meer opgeven. In plaats daarvan ga je door waar je voorheen stopte. Waardoor je uiteindelijk niet anders kunt dan het resultaat bereiken wat je wilde of waardoor je gaandeweg tot andere conclusies komt over jezelf waardoor de dingen waarvan je dacht dat ze belangrijk waren een heel andere betekenis krijgen
 • Je gaat eten weer eenvoudig maken: je kiest voor één strategie en daar blijf je bij. Alle andere ruis gaat van de lijn waardoor je brein niet langer meer overweldigd is en je tijd en energie over gaat houden die je kunt gebruiken om te focussen op het proces: op goed zorgen voor jezelf
 • Je gaat vaardigheden en nieuwe gewoonten leren die je kunt toepassen voor de rest van je leven, op vakantie, tijdens weekendjes weg, tijdens feestjes, tijdens etentjes, op al die momenten dat het leven ertussen komt. Waardoor je blijvende resultaten gaat halen
 • Je gaat voor jezelf een heel heldere eetstructuur creëren waardoor je dagelijks niet meer dan vijf minuten bezig bent met eten

We gaan dus echt een paar dingen anders doen in de Eetgeluk Universiteit

 • We gaan niet voor snel resultaat, maar voor blijvende resultaten. Het is geen race, het is een marathon. Dat betekent dat je gaat focussen op de toekomst: je gaat gewoonten en vaardigheden leren die je de rest van je leven kunt gebruiken onder alle omstandigheden
 • We werken vanuit het principe van Me First. Dat betekent dat we niet primair focussen op wat je eet, maar op de relatie die je hebt met jezelf. Je gaat al die gebieden ontdekken waar je jezelf nog niet op nummer één zet in jouw leven en je gaat leren hoe je van jezelf weer een prioriteit kunt maken in jouw leven: Me First wordt je nieuwe motto
 • We gaan niet voor standaard regels, je gaat jouw eigen persoonlijke eetprotocol samenstellen en net zo lang fijn slijpen totdat het naadloos aansluit bij wie je bent en bij het leven dat je leeft
 • Je gaat leren hoe je realistisch kunt plannen, zodat je iedere dag opnieuw plant voor succes, waardoor je je zelfvertrouwen gaat versterken en door blijft gaan op al die momenten dat je vroeger zou zijn gestopt
 • We gaan voor liefdevol. Goed zorgen voor jezelf is de basis. Vanaf nu kom je niet meer in actie omdat je jezelf haat, maar doe je de dingen vanuit liefde en compassie voor jezelf: iedere keus die je maakt, maak je vanuit liefde voor jezelf. Je gaat jezelf en jouw leven weer voeden met liefde en vanuit liefde zodat je geen eten meer nodig hebt om je goed te voelen
 • We focussen niet op kilo’s, we focussen op de dagelijkse kleine stapjes die nodig zijn om de versie van jezelf te worden die al die kilo’s niet meer nodig heeft. Wanneer je haar bent, zullen de kilo’s vanzelf verdwijnen (of: ze zijn niet meer belangrijk).
 • Je gaat leren hoe je kunt creëren vanuit de toekomst, we kijken vooruit, dat is waar we naartoe willen. In dit proces ga je stoppen met werken aan jezelf, in plaats daarvan ga je jezelf opnieuw creëren, je gaat nu al de vrouw zijn die je wilt worden
 • Je oerbrein staat centraal in proces, iedere stap die je neemt, iedere vaardigheid die je leert is in lijn met hoe je oerbrein functioneert. Je gaat begrijpen hoe je oerbrein werkt en hoe je het de structuur kunt geven die het nodig heeft. Zodat je jezelf kunt coachen in lastige situaties

Het resultaat van dit alles is dat

 • Je doorgaat waar je eerder stopte
 • Je trouw blijft aan jezelf
 • Je niet meer voortdurend bezig bent met gezond eten, afvallen en je gewicht
 • Je niet meer verslaafd bent aan suiker en aan zoet
 • Je trots bent op jezelf
 • Je blijvende resultaten bereikt
 • Je geniet van het proces
 • Je die Relaxte Relatie met Eten en vooral: met jezelf creëert
 • Je de vrouw wordt die je altijd al wilde zijn.

De Eetgeluk Universiteit is twee keer per jaar geopend voor inschrijving. Dus als dit je aanspreekt, meld je dan vooral aan voor de wachtlijst van de Eetgeluk Universiteit, voor de vrouwen op de wachtlijst zijn namelijk extra tussentijdse inschrijfmogelijkheden. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst op de gelukkige eter.nl, kies voor aanbod en dan vind je hem vanzelf. 

 

Wil je ook weer een Relaxte Relatie met Eten?

Een Relaxte Relatie met Eten begint bij de relatie die je hebt met jezelf. En jouw relatie met jezelf staat of valt met de mate waarin jij in staat bent om jouw oerbrein te managen. 

De enige manier om jouw strijd met eten voorgoed te staken is dan ook door te leren hoe je jouw oerbrein kunt managen. En vooral: door jezelf weer op de eerste plaats te gaan zetten in jouw leven: Me First.

In de Eetgeluk Universiteit leer ik je hoe je dit doet. Door middel van de door mij ontwikkelde Eetgeluk Methode™ leer ik je in vier stappen alle vaardigheden die nodig zijn om weer een Relaxte Relatie te creëren met Eten en met Jezelf.

Ik heb hiermee inmiddels duizenden vrouwen geholpen om te transformeren van Eeuwige Diëter naar een Gelukkige Eter. Ik help jou ook graag!

Je ontdekt hoe het werkt in de gratis videocursus die ik voor je heb gemaakt.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

109 - Eetbalans

Dec 08, 2023

108 - Eten en de feestdagen

Dec 01, 2023

107 - Best of the best - deel 2

Nov 24, 2023