Zelfliefde en je eetgedrag

044 - Zelfliefde en Eetgedrag

Jul 19, 2023

Zelfliefde is iets dat door de meeste mensen verkeerd wordt begrepen. Sterker nog: er ligt vaak een enorme lading op kiezen voor jezelf. Daar voelen we ons vaak heel schuldig over. Omdat we denken we dat zelfliefde egoïstisch is. 

Het tegendeel is waar: jezelf achteraan in de rij zetten is veel egoïstischer. Niet goed voor jezelf zorgen betekent dat je niet goed in je vel komt te zitten. En dat betekent dat je uiteindelijk ook niet goed voor anderen kunt zorgen. Daar heeft niemand wat aan.

Daarom wordt het de hoogste tijd om de ware betekenis van zelfliefde te gaan ontdekken. Om te gaan begrijpen dat zelfliefde niet egoïstisch is. Dat zelfliefde juist niet betekent dat je de hele dag met jezelf bezig bent. Of dat je van het ene leuke ding naar het andere rent. Maar dat zelfliefde ervoor zorgt dat je je vrij maakt om er te zijn voor anderen, omdat je weet dat je relatie met jezelf goed is. Doordat je er in de eerste plaats bent voor jezelf en altijd op jezelf kunt vertrouwen.

Je wordt dus niet narcistisch en bent niet egoïstisch als je meer liefde gaat geven aan jezelf. Raar maar waar: juist als je meer van jezelf houdt denk je veel minder aan jezelf. In deze podcast leg ik je uit hoe het werkt en wat het effect is van gezonde zelfliefde op je eetgedrag.

Veel luisterplezier

 

 

Wil jij ook gaan eten op de VROUWELIJKE manier?


Doe dan mee aan...

De Vrouwelijke Weg!


Mijn gratis training waarin ik je leer hoe je jezelf weer kunt gaan voeden in lijn met je VROUWELIJKE behoeften en je diepste VROUWELIJKE eetinstincten.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

131 - Wat bepaalt ons eetgedrag? - mijn visie voor vrouwen 40+

May 10, 2024

130 - Highlights PC 76-80

May 03, 2024