090 - Waarom je snaait voor de TV

Jul 28, 2023

De reden waarom je blijft snoepen en snaaien voor de TV... Zoals je misschien wel weet heb ik een speciaal programma ontwikkeld dat je helpt om te stoppen met snoepen en snaaien. Dit programma is beschikbaar in de Eetgeluk Universiteit. 

Maar waar komt dat snoep- en snaaigedrag nu eigenlijk vandaan? Waarom blijven we het maar doen, ook al weten we dat het niet goed voor ons is? Wat is de reden dat we iedere keer opnieuw weer vallen voor al dat ‘lekkers’ dat in de supermarkt te koop is?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel. De reden dat het zo sterk is, is omdat je het jaren en jaren hebt geoefend. En omdat je het waarschijnlijk iedere dag meerdere keren doet. Daardoor is het een hardnekkige gewoonte geworden. Het is iets geworden waar je heel goed in bent. Meer niet. 

Daarnaast is er nog een andere reden en die is dat je niet meer goed voelt wanneer je snaaihonger hebt en wanneer je lichaam echt behoefte heeft aan voeding. En dat heeft alles te maken met de chemie in je lichaam. Door al dat 'pret' eten is die namelijk behoorlijk uit balans geraakt. 

In deze podcast leg ik je uit wat de drie redenen zijn waarom het zo lastig is om te stoppen met snoepen en snaaien, vooral 's-avonds, voor de TV. En ik geef je één belangrijke eerste stap die je kunt zetten om je avondhonger te verminderen!

Veel luisterplezier

 

 

Wil je ook weer een Relaxte Relatie met Eten?

Een Relaxte Relatie met Eten begint bij de relatie die je hebt met jezelf. En jouw relatie met jezelf staat of valt met de mate waarin jij in staat bent om jouw oerbrein te managen. 

De enige manier om jouw strijd met eten voorgoed te staken is dan ook door te leren hoe je jouw oerbrein kunt managen. En vooral: door jezelf weer op de eerste plaats te gaan zetten in jouw leven: Me First.

In de Eetgeluk Universiteit leer ik je hoe je dit doet. Door middel van de door mij ontwikkelde Eetgeluk Methode™ leer ik je in vier stappen alle vaardigheden die nodig zijn om weer een Relaxte Relatie te creëren met Eten en met Jezelf.

Ik heb hiermee inmiddels duizenden vrouwen geholpen om te transformeren van Eeuwige Diëter naar een Gelukkige Eter. Ik help jou ook graag!

Je ontdekt hoe het werkt in de gratis videocursus die ik voor je heb gemaakt.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

099 - Van Zelfsabotage naar Zelfleiderschap

Sep 29, 2023

098 - Van Zelfverwaarlozing naar Zelfzorg

Sep 22, 2023

097 - Van Zelftwijfel naar Zelfvertrouwen

Sep 15, 2023