vooraf beslissen

014 - Vooraf beslissen

Jul 19, 2023

De grootste uitdaging die de meeste vrouwen hebben als het gaat over hun eetgedrag is dat ze niet weten hoe ze om kunnen gaan met alle verleidingen die de hele dag voorbij komen. Sommige vrouwen vinden het moeilijk om nee te zeggen (want ze heeft speciaal voor mij die appeltaart gebakken) en voor andere vrouwen is het lastig om te blijven focussen.

Het nemen van beslissingen in het moment vraagt om wilskracht. Maar wanneer je wilskracht opgebruikt is, neemt je oerbrein het over.

Als het gaat over eten, is het dan ook bijzonder lastig om alles wat er om je heen gebeurt te controleren. Er zullen altijd mensen zijn die zin hebben in iets lekkers. En er is eten op iedere hoek van de straat.

Het is tegenwoordig moeilijker om niet te eten, dan om wel te eten lijkt het wel. Het is precies het omgekeerde van de oertijd. Maar ons oerbrein is niet mee veranderd. Dat functioneert nog exact hetzelfde als miljoenen jaren geleden. En als je niet weet hoe je dat kunt managen, dan ben je dus echt aan de goden overgeleverd.

Daarom ga ik in deze podcast een belangrijke tool met je delen die je kunt gebruiken om je oerbrein te managen waardoor je wilskracht kunt besparen. Je kunt dit gebruiken voor je eetgedrag, maar je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken om je financiën op de rit te krijgen of om productiever te worden en meer gedaan te krijgen op een dag.

Veel luisterplezier

 

 

Wil jij ook gaan eten op de VROUWELIJKE manier?


Doe dan mee aan...

De Vrouwelijke Weg!


Mijn gratis training waarin ik je leer hoe je jezelf weer kunt gaan voeden in lijn met je VROUWELIJKE behoeften en je diepste VROUWELIJKE eetinstincten.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

131 - Wat bepaalt ons eetgedrag? - mijn visie voor vrouwen 40+

May 10, 2024

130 - Highlights PC 76-80

May 03, 2024