vier jaar de gelukkige eter

018 - Vier jaar De Gelukkige Eter

Jul 19, 2023

Deze maand is het exact vier jaar geleden dat mijn achtste boek De Gelukkige Eter verscheen. Het was voor mij een revolutionair boek omdat het voor het eerst niet ging over suiker maar over de reden waarom we onze goede eetvoornemens zo lastig vol kunnen houden. 

Ik heb het boek geschreven naar aanleiding van mijn eigen zoektocht: ondanks het feit dat ik 7 boeken heb geschreven over een suikervrije leefstijl, kon ik het zelf maar lastig volhouden.

Daarom ben ik op onderzoek uitgegaan. Ik ontdekte al snel dat er een heel belangrijke factor is die in ieder dieet en ieder voedingsplan categorisch over het hoofd wordt gezien. Namelijk: ons oerbrein.

Ik ontdekte ook dat alle mainstream voedingsprogramma's en gewichtsbeheersingsprogramma's vloeken met de werking van ons oerbrein. En dat dit de reden is dat we ze gewoon niet vol kunnen houden. Zeker niet in onze huidige maatschappij.

In deze podcast neem ik je mee in de presentatie die ik in 2018 hierover heb gehouden op de gezondheidsbeurs. Het is een verhaal dat nog steeds actueel is en waarschijnlijk ook voor jou een feest van herkenning zal zijn...

  • De drie typen breinen
  • Waarom we geen enkel dieet lang volhouden
  • Een ongemanaged oerbrein in de supermarkt
  • Het boek De Gelukkige Eter
Veel luisterplezier 

 

 

Wil jij ook gaan eten op de VROUWELIJKE manier?


Doe dan mee aan...

De Vrouwelijke Weg!


Mijn gratis training waarin ik je leer hoe je jezelf weer kunt gaan voeden in lijn met je VROUWELIJKE behoeften en je diepste VROUWELIJKE eetinstincten.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

131 - Wat bepaalt ons eetgedrag? - mijn visie voor vrouwen 40+

May 10, 2024

130 - Highlights PC 76-80

May 03, 2024