095 - Vergeef jezelf

Sep 01, 2023

Als je al wat jaartjes meeloopt dan zijn er in je leven allerlei dingen gebeurd waar je waarschijnlijk minder trots op bent... Keuzes of acties waarvan je achteraf denkt: ‘Had ik dat maar anders aangepakt.’

Dingen die je hebt gezegd of gedaan vanuit emoties die achteraf totaal verkeerd uitpakken. Of waarbij uiteindelijk zoveel schade is ontstaan dat je denkt dat het niet meer te repareren is. Waardoor je boos wordt op jezelf.

Je schaamt je, je voelt je schuldig. Je hebt spijt van dingen die je hebt gezegd of gedaan. En in plaats van het op te lossen straf je jezelf iedere dag opnieuw. Bijvoorbeeld door tegen jezelf te zeggen dat je waardeloos bent of dom of stom omdat je daar destijds niet wat beter over hebt nagedacht. Of door jezelf dingen te ontzeggen. Of liefde te onthouden doordat je iedere dag opnieuw verwijten maakt en boos wordt op jezelf.

Op een bepaald niveau denk je dat je straf verdiend hebt. En je denkt dat wanneer je jezelf vergeeft voor wat je hebt gedaan, dat je dan je straf ontloopt. Dus kies je ervoor om jezelf te blijven straffen. Je denkt dat jezelf straffen de manier is om het probleem op te lossen. Om je minder schuldig te voelen.

Maar weet je, boos worden op jezelf helpt je niet, het lost niets op, het maakt dingen alleen maar erger. De beste en snelste manier om je probleem op te lossen is door jezelf te vergeven. Jezelf vergeven is de grootste daad van zelfliefde die je kunt doen.

Daarom geef ik je in deze podcast de vier stappen die nodig zijn om jezelf te kunnen vergeven.

Veel luisterplezier!

 

 

Wil je ook weer een Relaxte Relatie met Eten?

Een Relaxte Relatie met Eten begint bij de relatie die je hebt met jezelf. En jouw relatie met jezelf staat of valt met de mate waarin jij in staat bent om jouw oerbrein te managen. 

De enige manier om jouw strijd met eten voorgoed te staken is dan ook door te leren hoe je jouw oerbrein kunt managen. En vooral: door jezelf weer op de eerste plaats te gaan zetten in jouw leven: Me First.

In de Eetgeluk Universiteit leer ik je hoe je dit doet. Door middel van de door mij ontwikkelde Eetgeluk Methode™ leer ik je in vier stappen alle vaardigheden die nodig zijn om weer een Relaxte Relatie te creëren met Eten en met Jezelf.

Ik heb hiermee inmiddels duizenden vrouwen geholpen om te transformeren van Eeuwige Diëter naar een Gelukkige Eter. Ik help jou ook graag!

Je ontdekt hoe het werkt in de gratis videocursus die ik voor je heb gemaakt.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

099 - Van Zelfsabotage naar Zelfleiderschap

Sep 29, 2023

098 - Van Zelfverwaarlozing naar Zelfzorg

Sep 22, 2023

097 - Van Zelftwijfel naar Zelfvertrouwen

Sep 15, 2023