Van eeuwige diëter naar gelukkige eter

023 - Van eeuwige diëter naar gelukkige eter

Jul 19, 2023

Wanneer je wilt transformeren van Eeuwige Diëter (of professioneel jojo-er) naar Gelukkige Eter dan zijn er drie stappen die je dient te zetten. Deze drie stappen noem ik de Eetgeluk Methode. En over deze drie stappen heb ik een e-book geschreven. 

In deze podcast bespreek ik de (in mijn ogen) allerbelangrijkste stap die je eerst dient te zetten voordat je überhaupt een Relaxte Relatie kunt creëren met Eten, namelijk stoppen met dieetdenken.

Wanneer je namelijk, op wat voor manier dan ook, nog gevangen zit in dieetdenken, zal het je nooit lukken om een relaxte relatie op te bouwen met eten. Je blijft dan vechten met jezelf en je zult eten blijven gebruiken om jezelf te straffen of te belonen.

Om jezelf te bevrijden uit dieetdenken, is het handig dat je weet wannéér je überhaupt aan het dieetdenken bent. Zo kun je de situaties sneller herkennen en word je je bewust van jouw (vaak onbewuste) gedachten, overtuigingen en gedrag rondom eten, voeding en afvallen.

Daarom bespreek ik in deze podcast een aantal veelvoorkomende situaties waarin dieetdenken zich vaak aan de oppervlakte laat zien en hoe het zich kan uiten. Welke herken jij bij jezelf?

Veel luisterplezier

 

 

Wil jij ook gaan eten op de VROUWELIJKE manier?


Doe dan mee aan...

De Vrouwelijke Weg!


Mijn gratis training waarin ik je leer hoe je jezelf weer kunt gaan voeden in lijn met je VROUWELIJKE behoeften en je diepste VROUWELIJKE eetinstincten.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

131 - Wat bepaalt ons eetgedrag? - mijn visie voor vrouwen 40+

May 10, 2024

130 - Highlights PC 76-80

May 03, 2024