Problemen hebben als mens en waarom dat goed is

081 - Problemen

Jul 20, 2023

Problemen, wie heeft ze niet. Zelfs ik heb ze. Ook al zijn het op dit moment voornamelijk luxe problemen. Maar toch. Ieder mens heeft problemen en dat is maar goed ook. Meestal ervaren we problemen als negatief, maar eigenlijk zijn problemen het beste dat je kan overkomen. Echt!

Ons brein is namelijk gemaakt om problemen op te lossen. Ons brein is een grote oplossingenmachine. Zonder problemen heeft je brein geen bestaansrecht. Dus dat betekent dat wanneer er geen problemen zijn, dat je brein ze zal creëren. Of dat het eenvoudige dingen nodeloos ingewikkeld gaat maken. Omdat het wat te doen wil hebben...

Je brein zal allerlei redenen bedenken waarom iets dat nu nog geen problemen oplevert dat in de toekomst vast en zeker wel zal gaan doen. En vervolgens zal het nu gelijk ook een oplossing voor je bedenken. Wel zo handig toch? Problemen zijn dus een belangrijke brandstof voor je brein. Ons hele leven bestaat uit het oplossen van problemen. Het is iets waar je brein gewoon goed in is.

Wanneer je dus begrijpt dat je hele leven aan elkaar hangt van problemen is het zinvol om anders naar problemen te gaan kijken. Om je te realiseren dat problemen altijd ontstaan in je brein. In een verhaal dat je brein verzint bij een situatie in je leven. Iets is dus pas een probleem als we er een probleem van maken. Tot die tijd is het een situatie en situaties zijn altijd neutraal.

Veel luisterplezier

 

 

Wil jij ook gaan eten op de VROUWELIJKE manier?


Doe dan mee aan...

De Vrouwelijke Weg!


Mijn gratis training waarin ik je leer hoe je jezelf weer kunt gaan voeden in lijn met je VROUWELIJKE behoeften en je diepste VROUWELIJKE eetinstincten.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

131 - Wat bepaalt ons eetgedrag? - mijn visie voor vrouwen 40+

May 10, 2024

130 - Highlights PC 76-80

May 03, 2024