081 - Problemen

Jul 20, 2023

Problemen, wie heeft ze niet. Zelfs ik heb ze. Ook al zijn het op dit moment voornamelijk luxe problemen. Maar toch. Ieder mens heeft problemen en dat is maar goed ook. Meestal ervaren we problemen als negatief, maar eigenlijk zijn problemen het beste dat je kan overkomen. Echt!

Ons brein is namelijk gemaakt om problemen op te lossen. Ons brein is een grote oplossingenmachine. Zonder problemen heeft je brein geen bestaansrecht. Dus dat betekent dat wanneer er geen problemen zijn, dat je brein ze zal creëren. Of dat het eenvoudige dingen nodeloos ingewikkeld gaat maken. Omdat het wat te doen wil hebben...

Je brein zal allerlei redenen bedenken waarom iets dat nu nog geen problemen oplevert dat in de toekomst vast en zeker wel zal gaan doen. En vervolgens zal het nu gelijk ook een oplossing voor je bedenken. Wel zo handig toch? Problemen zijn dus een belangrijke brandstof voor je brein. Ons hele leven bestaat uit het oplossen van problemen. Het is iets waar je brein gewoon goed in is.

Wanneer je dus begrijpt dat je hele leven aan elkaar hangt van problemen is het zinvol om anders naar problemen te gaan kijken. Om je te realiseren dat problemen altijd ontstaan in je brein. In een verhaal dat je brein verzint bij een situatie in je leven. Iets is dus pas een probleem als we er een probleem van maken. Tot die tijd is het een situatie en situaties zijn altijd neutraal.

Veel luisterplezier

 

 

Wil je ook weer een Relaxte Relatie met Eten?

Een Relaxte Relatie met Eten begint bij de relatie die je hebt met jezelf. En jouw relatie met jezelf staat of valt met de mate waarin jij in staat bent om jouw oerbrein te managen. 

De enige manier om jouw strijd met eten voorgoed te staken is dan ook door te leren hoe je jouw oerbrein kunt managen. En vooral: door jezelf weer op de eerste plaats te gaan zetten in jouw leven: Me First.

In de Eetgeluk Universiteit leer ik je hoe je dit doet. Door middel van de door mij ontwikkelde Eetgeluk Methode™ leer ik je in vier stappen alle vaardigheden die nodig zijn om weer een Relaxte Relatie te creëren met Eten en met Jezelf.

Ik heb hiermee inmiddels duizenden vrouwen geholpen om te transformeren van Eeuwige Diëter naar een Gelukkige Eter. Ik help jou ook graag!

Je ontdekt hoe het werkt in de gratis videocursus die ik voor je heb gemaakt.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

099 - Van Zelfsabotage naar Zelfleiderschap

Sep 29, 2023

098 - Van Zelfverwaarlozing naar Zelfzorg

Sep 22, 2023

097 - Van Zelftwijfel naar Zelfvertrouwen

Sep 15, 2023