Kleine stapjes naar verandering

017 - Kleine stapjes

Jul 19, 2023

Als het gaat over blijvende verandering, dan is het nemen van kleine stapjes een belangrijke sleutel tot succes. Je oerbrein houdt namelijk van kleine stapjes. Kleine stapjes zijn veilig en kleine stapjes zijn iedere dag opnieuw zonder al teveel moeite te zetten.

Vaak overschatten we wat we in een dag kunnen doen, maar onderschatten we wat we in een jaar kunnen bereiken als we iedere dag een piepklein stapje zetten in de richting van waar we naartoe willen.

Dit heeft er alles mee te maken dat je oerbrein niet houdt van verandering.

Voor je oerbrein is iedere verandering een enorm potentieel gevaar. Dat betekent dat wanneer je in een keer grote veranderingen wilt doorvoeren of wanneer je meerdere dingen tegelijk wilt veranderen zoals bijvoorbeeld stoppen met roken en afvallen, dat je oerbrein op tilt slaat.

Vaak gebeurt dit in de vorm van een overweldigend of verlammend gevoel waar je zo van schrikt dat je gelijk stopt met zelfs nog maar het denken aan de verandering. Dat is ook een van de redenen waarom het bij zo ontzettend veel diëten al binnen twee dagen verkeerd gaat. Je wilt teveel in één keer veranderen, er zijn teveel nieuwe gewoonten waardoor je oerbrein het hele proces gaat zien als een enorm gevaar.

Je denkt dus dat je met grote stappen snel thuis bent, maar eigenlijk raak je met grote stappen alleen maar verder van huis. Vanuit je verlangen om zo snel mogelijk je probleem op te lossen, maak je het alleen maar groter. Beter is het om rustig en gestaag, stapje voor stapje aan de slag te gaan. In deze podcast leg ik je uit hoe je dat kunt doen.

  • De waakhond van je oerbrein
  • Hoe werkt je vecht-vlucht mechanisme
  • De sleutel tot moeiteloze en blijvende verandering
  • Waarom extreme challenges nooit blijvende resultaten geven
  • De twee manieren waarop je brein verandert

 

Veel luisterplezier

 

 

 

Wil jij ook gaan eten op de VROUWELIJKE manier?


Doe dan mee aan...

De Vrouwelijke Weg!


Mijn gratis training waarin ik je leer hoe je jezelf weer kunt gaan voeden in lijn met je VROUWELIJKE behoeften en je diepste VROUWELIJKE eetinstincten.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

131 - Wat bepaalt ons eetgedrag? - mijn visie voor vrouwen 40+

May 10, 2024

130 - Highlights PC 76-80

May 03, 2024