Jouw waarom. Oftewel de reden waarom je de dingen doet

031 - Jouw Waarom

Jul 19, 2023

In deze podcast ga ik het met je hebben over iets waar we mee beginnen in de Eetgeluk Universiteit. Namelijk jouw waarom. Oftewel de reden waarom je de dingen doet. De reden waarom je de dingen doet, de reden waarom je alle dingen doet, die bepaalt namelijk wat je doet.

Waarom je iets doet bepaalt wat je doet. Altijd.

We hebben eigenlijk altijd geleerd om te focussen op wat we doen.

Om te focussen op het hoe. Op hoe we kunnen afvallen, op hoe we rijk kunnen worden, op hoe we die fantastische partner kunnen aantrekken. Op wat we wel of beter niet kunnen doen. Op wat we wel of beter niet kunnen eten. En dat als het dan niet lukt, dat we dan iets niet goed doen. Dat we dan iets anders moeten gaan doen. Maar het punt is, dat al onze acties, dus dat al onze hoe’s en wat’s altijd voortkomen uit een waarom.

Oude gewoonten en oud gedrag zijn behoorlijk hardnekkig en zullen er alles aan doen om ongestoord verder te kunnen leven. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je jouw ‘waarom’ voor jouw Eetgeluk avontuur of voor welk ander avontuur dan ook helder hebt. Dit helpt je door moeilijke momenten en helpt je om te blijven focussen op je doel. Een bekend gezegde is daarom ook wel: ´If the WHY is big enough, the HOW is easy´.

Een goede waarom

  • Sleept je door moeilijke momenten
  • Zorgt ervoor dat je op koers blijft
  • Helpt je om anderen uit te leggen waarom je dit graag vol wilt houden
  • Helpt je om te blijven focussen: als dingen je niet dichter naar je WHY brengen dan doe je ze gewoon niet

Wanneer je jouw waarom weet, dan heb je een belangrijke sleutel tot blijvend succes in handen. Je kunt deze er dan altijd bij pakken in lastige momenten als extra steun in de rug die je helpt je om door te blijven gaan en de verleiding van stoppen te weerstaan.

Veel luisterplezier

 

 

Wil jij ook gaan eten op de VROUWELIJKE manier?


Doe dan mee aan...

De Vrouwelijke Weg!


Mijn gratis training waarin ik je leer hoe je jezelf weer kunt gaan voeden in lijn met je VROUWELIJKE behoeften en je diepste VROUWELIJKE eetinstincten.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

131 - Wat bepaalt ons eetgedrag? - mijn visie voor vrouwen 40+

May 10, 2024

130 - Highlights PC 76-80

May 03, 2024