Eetgedachten wat zijn het?

015 - Eetgedachten

Jul 19, 2023

Je zult het misschien niet denken, maar een relaxte relatie met eten heeft helemaal niets met eten te maken. Een relaxte relatie met eten gaat maar over één ding en dat is de relatie die je hebt met jezelf. En de relatie met jezelf, maar ook de relatie met anderen of met dingen in je leven, wordt volledig bepaald door één ding en dat zijn je gedachten. Dat betekent dat het enige dat tussen jou en een relaxte relatie met eten staat je gedachten zijn.

Het zijn je gedachten over jezelf, je gedachten over je leven en je gedachten over eten. Je gedachten zijn de sleutel waarmee je jouw leven en dus ook jouw relaties, waaronder dus de relatie met eten, creëert.

Als het dus gaat om een relaxte relatie met eten, dan gaat dat in de basis niet over wat je eet, maar over waarom je eet. Het gaat over de gedachten die je denkt over jouw eetgedrag en over jouw eetkeuzes. Want waarom je eet dat bepaalt wat je eet.

Als je niet lekker in je vel zit, zul je waarschijnlijk andere eetkeuzes maken dan wanneer je wel lekker in je vel zit. En dat alles begint bij je gedachten. Je gedachten bepalen hoe je je voelt over jezelf of over een bepaalde situatie. En vanuit hoe je je voelt zul je een keuze maken voor de dingen die je doet.

Dit hebben we op school nooit geleerd. We hebben op school nooit geleerd dat je gedachten bepalen hoe je je voelt en dat hoe je je voelt bepaalt wat je gaat doen en welke resultaten je behaalt. Het enige dat we hebben geleerd is dat als je iets wilt, dat je daarvoor iets moet doen. Maar dat daar nog een paar stappen aan vooraf gaan dat weet bijna niemand. Bijna niemand weet dat je gedachten de basis zijn voor alle resultaten die je bereikt in je leven.

In deze podcast leg ik je uit hoe het werkt en hoe je jouw gedachten over eten kunt veranderen.

Veel luisterplezier

 

 

Wil jij ook gaan eten op de VROUWELIJKE manier?


Doe dan mee aan...

De Vrouwelijke Weg!


Mijn gratis training waarin ik je leer hoe je jezelf weer kunt gaan voeden in lijn met je VROUWELIJKE behoeften en je diepste VROUWELIJKE eetinstincten.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

131 - Wat bepaalt ons eetgedrag? - mijn visie voor vrouwen 40+

May 10, 2024

130 - Highlights PC 76-80

May 03, 2024