Dieetverslaving en geen eetverslaving

075 - Dieetverslaving

Jul 20, 2023

Wist je dat je waarschijnlijk helemaal geen eetverslaving hebt? Maar dat je een dieetverslaving hebt? Dit is iets waar heel veel vrouwen aan leiden. Voor veel vrouwen is de dieet-lifestyle de lifestyle die ze al het grootste deel van hun leven volgen. Heel veel vrouwen zijn verslaafd aan iedere keer met een nieuw dieet beginnen. 

En dat is niet omdat ze het zo leuk vinden om te diëten. Nee. Dat is omdat ze verslaafd zijn aan de gedachte dat een dieet ervoor gaat zorgen dat ze weer lekker in hun vel komen te zitten. Ze zijn verslaafd aan de belofte van diëten. Namelijk dat wanneer je slank bent, dat dan het leven veel leuker is.

Je hebt dus geen probleem met eten. Je hebt een probleem met diëten. Dat is wat er werkelijk aan de hand is. De hele wereld om je heen heeft het verkeerd. Jouw extreme focus op eten wordt veroorzaakt door een leven lang diëten. En ieder dieet dat je volgt drijft je verder weg van jouw lichaam en van jezelf. Ieder dieet dat je volgt maakt het probleem alleen maar erger.

In plaats van dat je de controle over je eetgedrag terugkrijgt, raak je hem alleen maar meer kwijt bij ieder volgend dieet. Jouw brein is ervan overtuigd dat je een dieet nodig hebt om het probleem op te lossen. En daardoor wordt je eetgedrag steeds gestoorder. Daardoor maak je eten zo ontzettend ingewikkeld voor jezelf je dat je brein er niets meer van snapt. Waardoor je uiteindelijk hunkert naar iemand die je vertelt wat je moet doen. Zodat je eindelijk jouw eetgedrag onder controle kunt krijgen.

Je gaat dus op dieet omdat je wilt stoppen met diëten. Dat is net zoiets als een oorlog starten omdat je vrede wilt... Dat gaat niet werken niet... In deze podcast leg ik je uit hoe je uit deze duivelse spiraal kunt komen.

Veel luisterplezier

 

 

 

Wil jij ook gaan eten op de VROUWELIJKE manier?


Doe dan mee aan...

De Vrouwelijke Weg!


Mijn gratis training waarin ik je leer hoe je jezelf weer kunt gaan voeden in lijn met je VROUWELIJKE behoeften en je diepste VROUWELIJKE eetinstincten.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

131 - Wat bepaalt ons eetgedrag? - mijn visie voor vrouwen 40+

May 10, 2024

130 - Highlights PC 76-80

May 03, 2024