De Weegschaal

020 - De Weegschaal

Jul 19, 2023

Deze podcast gaat over iets dat echt een ‘ding’ is voor vrouwen en dat is de weegschaal. Owwwww wat zijn we met z’n allen toch bang voor dat ding. Een haat-liefde verhouding hebben we ermee. Wat is dat toch, dat we een apparaat zoveel macht geven in ons leven?

Als het getal op de weegschaal goed is, dan is onze dag goed en als het getal op de weegschaal niet is wat we willen, dan is onze dag naar de knoppen. Heel bijzonder is dat.

In de Eetgeluk Universiteit speelt de weegschaal een bijzondere rol. Ik wil namelijk dat je leert om neutraal te worden naar de weegschaal en naar je gewicht. Dat is een heel belangrijke factor in het bereiken van een relaxte relatie met eten. Daarom ben ik heel erg gemeen... Ik wil namelijk dat ze zichzelf iedere dag gaan wegen… En dat wil ik om meerdere redenen.

De belangrijkste is dat het pas mogelijk is om een Relaxte Relatie te creëren met Eten (en voorgoed te stoppen met diëten) wanneer je jezelf hebt bevrijd van jouw angst voor de weegschaal.

Het vervelende gevoel dat je ervaart als je op de weegschaal gaat staan komt namelijk niet door het getal dat je ziet op de weegschaal. Dat wordt veroorzaakt door de betekenis die je geeft aan het getal. Door wat je vindt dat het getal zegt over jou. Door het oordeel dat je hebt over jezelf omdat je een bepaald gewicht hebt.

Jezelf iedere dag wegen gaat je enorm veel leren en het gaat je helpen om jezelf te bevrijden van de angst en oordelen die je hebt over jouw gewicht!

Veel luisterplezier

 

 

Wil jij ook gaan eten op de VROUWELIJKE manier?


Doe dan mee aan...

De Vrouwelijke Weg!


Mijn gratis training waarin ik je leer hoe je jezelf weer kunt gaan voeden in lijn met je VROUWELIJKE behoeften en je diepste VROUWELIJKE eetinstincten.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

131 - Wat bepaalt ons eetgedrag? - mijn visie voor vrouwen 40+

May 10, 2024

130 - Highlights PC 76-80

May 03, 2024