094 - Zelfacceptatie

Aug 25, 2023

Mijn bril en ik... Zeg eens eerlijk... in hoeverre ben jij in staat om jezelf te accepteren zoals je bent? In hoeverre ben je volledig OK met jezelf? In hoeverre kun je tegen jezelf zeggen: ‘Zelfs als er helemaal niets verandert dan is het OK en hou ik evengoed van mezelf?’ In hoeverre vind je jezelf oprecht mooi en aantrekkelijk als je in de spiegel kijkt?

Het klinkt misschien tegenstrijdig. Maar alle verandering begint met acceptatie. En vaak denken we massaal dat wanneer we onszelf accepteren of wanneer we de situatie accepteren dat we dan niet meer in beweging komen. Dat we dan nooit meer de dingen gaan doen die nodig zijn of waarvan we vinden dat we ze moeten doen.

Wanneer je jezelf niet accepteert, heb je de buitenwereld en de mening van anderen nodig om te bevestigen dat je OK bent en om in jezelf te kunnen geloven

  • Je wacht op goedkeuring van de omgeving voordat je ergens aan begint
  • Je hebt aanmoediging nodig om door te blijven gaan
  • Je manipuleert mensen zodat ze positief over je denken
  • Je bent bezig om mensen te overtuigen dat wat je doet goed is
  • Je denkt dat je eerst moet afvallen voordat je goed genoeg bent

Maar wanneer je jezelf volledig accepteert zoals je nu bent. Wanneer je nu, op dit moment, helemaal en totaal OK bent met jezelf. Dan maakt het niet meer uit wat anderen vinden. En kun je alle energie die je nu nog besteedt aan goed willen zijn en aan goed zorgen voor jezelf.

In deze podcast vertel ik je het verhaal van mij en het gevecht met mijn bril. En hoe dat jarenlang mijn zelfacceptatie in de weg heeft gezeten. 

Veel luisterplezier
 

 

Wil je ook weer een Relaxte Relatie met Eten?

Een Relaxte Relatie met Eten begint bij de relatie die je hebt met jezelf. En jouw relatie met jezelf staat of valt met de mate waarin jij in staat bent om jouw oerbrein te managen. 

De enige manier om jouw strijd met eten voorgoed te staken is dan ook door te leren hoe je jouw oerbrein kunt managen. En vooral: door jezelf weer op de eerste plaats te gaan zetten in jouw leven: Me First.

In de Eetgeluk Universiteit leer ik je hoe je dit doet. Door middel van de door mij ontwikkelde Eetgeluk Methode™ leer ik je in vier stappen alle vaardigheden die nodig zijn om weer een Relaxte Relatie te creëren met Eten en met Jezelf.

Ik heb hiermee inmiddels duizenden vrouwen geholpen om te transformeren van Eeuwige Diëter naar een Gelukkige Eter. Ik help jou ook graag!

Je ontdekt hoe het werkt in de gratis videocursus die ik voor je heb gemaakt.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

099 - Van Zelfsabotage naar Zelfleiderschap

Sep 29, 2023

098 - Van Zelfverwaarlozing naar Zelfzorg

Sep 22, 2023

097 - Van Zelftwijfel naar Zelfvertrouwen

Sep 15, 2023