Radicale zelfzorg

089 - Radicale zelfzorg

Jul 21, 2023

Wat zelfzorg werkelijk is... Zelfzorg is een woord dat op dit moment te pas en te onpas wordt gebruikt. Bij zelfzorg denken we vaak een actie, aan iets dat we doen. Aan een dagje naar de sauna of jezelf verwennen met een paar nieuwe schoenen.

Maar zelfzorg begint ergens anders. Zelfzorg begint bij de gedachten die je denkt over jezelf. Bij wat je zegt tegen jezelf. Bij hoe je omgaat met jezelf. Iedere dag opnieuw.

Echte zelfzorg heeft helemaal niets te maken met het doen van leuke dingen of het kopen van mooie dingen. Wanneer je goed voor jezelf zorgt heb je die namelijk helemaal niet meer nodig om je beter te voelen.

Zelfzorg gaat maar over één ding en dat is de relatie die je hebt met jezelf. Het gaat over leren en vooral begrijpen wie je bent. Over ontdekken wat werkt voor jou en past bij jou en dat vervolgens aan jezelf geven. 

Zelfzorg gaat over de weg naar binnen. Het gaat over bewustwording en over steeds meer groeien naar de persoon die je wilt zijn. Het gaat over leren hoe je met je emoties kunt omgaan, het gaat over jezelf bewust worden van de verhalen die je vertelt aan jezelf, over jezelf. Het gaat over onvoorwaardelijke acceptatie van wie je bent.

Maar ook over compassie naar jezelf en over het zijn van jouw eigen beste vriendin. Het gaat over leren hoe je onvoorwaardelijk van jezelf kunt houden. Zoals je nu bent. Het gaat over leren wat je echt nodig hebt en dat aan jezelf gaan geven. Het gaat over houden van je lichaam en het iedere dag opnieuw weer voeden met liefde. Dat is waar zelfzorg over gaat.

In deze podcast geef ik je een aantal tips waarmee je jezelf vanaf vandaag radicale zelfzorg kunt geven!

Veel luisterplezier

 

 

Wil jij ook gaan eten op de VROUWELIJKE manier?


Doe dan mee aan...

De Vrouwelijke Weg!


Mijn gratis training waarin ik je leer hoe je jezelf weer kunt gaan voeden in lijn met je VROUWELIJKE behoeften en je diepste VROUWELIJKE eetinstincten.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

131 - Wat bepaalt ons eetgedrag? - mijn visie voor vrouwen 40+

May 10, 2024

130 - Highlights PC 76-80

May 03, 2024