089 - Radicale zelfzorg

Jul 21, 2023

Wat zelfzorg werkelijk is... Zelfzorg is een woord dat op dit moment te pas en te onpas wordt gebruikt. Bij zelfzorg denken we vaak een actie, aan iets dat we doen. Aan een dagje naar de sauna of jezelf verwennen met een paar nieuwe schoenen.

Maar zelfzorg begint ergens anders. Zelfzorg begint bij de gedachten die je denkt over jezelf. Bij wat je zegt tegen jezelf. Bij hoe je omgaat met jezelf. Iedere dag opnieuw.

Echte zelfzorg heeft helemaal niets te maken met het doen van leuke dingen of het kopen van mooie dingen. Wanneer je goed voor jezelf zorgt heb je die namelijk helemaal niet meer nodig om je beter te voelen.

Zelfzorg gaat maar over één ding en dat is de relatie die je hebt met jezelf. Het gaat over leren en vooral begrijpen wie je bent. Over ontdekken wat werkt voor jou en past bij jou en dat vervolgens aan jezelf geven. 

Zelfzorg gaat over de weg naar binnen. Het gaat over bewustwording en over steeds meer groeien naar de persoon die je wilt zijn. Het gaat over leren hoe je met je emoties kunt omgaan, het gaat over jezelf bewust worden van de verhalen die je vertelt aan jezelf, over jezelf. Het gaat over onvoorwaardelijke acceptatie van wie je bent.

Maar ook over compassie naar jezelf en over het zijn van jouw eigen beste vriendin. Het gaat over leren hoe je onvoorwaardelijk van jezelf kunt houden. Zoals je nu bent. Het gaat over leren wat je echt nodig hebt en dat aan jezelf gaan geven. Het gaat over houden van je lichaam en het iedere dag opnieuw weer voeden met liefde. Dat is waar zelfzorg over gaat.

In deze podcast geef ik je een aantal tips waarmee je jezelf vanaf vandaag radicale zelfzorg kunt geven!

Veel luisterplezier

 

 

Wil je ook weer een Relaxte Relatie met Eten?

Een Relaxte Relatie met Eten begint bij de relatie die je hebt met jezelf. En jouw relatie met jezelf staat of valt met de mate waarin jij in staat bent om jouw oerbrein te managen. 

De enige manier om jouw strijd met eten voorgoed te staken is dan ook door te leren hoe je jouw oerbrein kunt managen. En vooral: door jezelf weer op de eerste plaats te gaan zetten in jouw leven: Me First.

In de Eetgeluk Universiteit leer ik je hoe je dit doet. Door middel van de door mij ontwikkelde Eetgeluk Methode™ leer ik je in vier stappen alle vaardigheden die nodig zijn om weer een Relaxte Relatie te creëren met Eten en met Jezelf.

Ik heb hiermee inmiddels duizenden vrouwen geholpen om te transformeren van Eeuwige Diëter naar een Gelukkige Eter. Ik help jou ook graag!

Je ontdekt hoe het werkt in de gratis videocursus die ik voor je heb gemaakt.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

099 - Van Zelfsabotage naar Zelfleiderschap

Sep 29, 2023

098 - Van Zelfverwaarlozing naar Zelfzorg

Sep 22, 2023

097 - Van Zelftwijfel naar Zelfvertrouwen

Sep 15, 2023