085 - Plezier eten

Jul 20, 2023

Plezier eten is eten vanuit een emotie. Het is wanneer je eten gebruikt om al die dingen in je leven die niet lekker lopen of waar je niet blij van wordt even te vergeten. Te verdoven. Hoe vaak wordt er niet gezegd: we gaan iets leuks doen en nemen iets lekkers mee. Die twee zijn bijna onafscheidelijk. Iets leuks en iets lekkers is eigenlijk een hele rare combinatie. Alsof iets leuks nog leuker wordt door iets lekkers. Maar weet je: iets lekkers is eigenlijk helemaal niet nodig. 

Datgene wat de dingen leuk maakt en fijn, is niet eten. Dat zijn de mensen. Dat is de ervaring. Het is de verbinding die je ervaart met jezelf, met je leven en met de mensen in je leven. Eten is niet bedoeld om je te entertainen. Als je eten nodig hebt om je leven op te leuken of om het minder saai te maken, dan is er iets aan de hand met je leven. 

Sterker nog: wanneer je eten gebruikt om je leven leuker te maken, maak je het eigenlijk minder leuk. Een leven vol plezier is iets heel anders dan een vervuld leven. Vaak verwarren we plezier met vervulling. Plezier komt altijd van buitenaf terwijl vervulling van binnenuit komt. En de zoektocht naar plezier voorkomt dat je echte vervulling kunt ervaren. 

Plezier eten is dus niet de oplossing. Je kunt de verbinding met jezelf niet herstellen door het maken van plezier. In deze podcast leg ik je uit hoe het werkt. En wat je kunt doen om te stoppen met plezier eten. 

Veel luisterplezier

 

 

Wil je ook weer een Relaxte Relatie met Eten?

Een Relaxte Relatie met Eten begint bij de relatie die je hebt met jezelf. En jouw relatie met jezelf staat of valt met de mate waarin jij in staat bent om jouw oerbrein te managen. 

De enige manier om jouw strijd met eten voorgoed te staken is dan ook door te leren hoe je jouw oerbrein kunt managen. En vooral: door jezelf weer op de eerste plaats te gaan zetten in jouw leven: Me First.

In de Eetgeluk Universiteit leer ik je hoe je dit doet. Door middel van de door mij ontwikkelde Eetgeluk Methode™ leer ik je in vier stappen alle vaardigheden die nodig zijn om weer een Relaxte Relatie te creëren met Eten en met Jezelf.

Ik heb hiermee inmiddels duizenden vrouwen geholpen om te transformeren van Eeuwige Diëter naar een Gelukkige Eter. Ik help jou ook graag!

Je ontdekt hoe het werkt in de gratis videocursus die ik voor je heb gemaakt.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

099 - Van Zelfsabotage naar Zelfleiderschap

Sep 29, 2023

098 - Van Zelfverwaarlozing naar Zelfzorg

Sep 22, 2023

097 - Van Zelftwijfel naar Zelfvertrouwen

Sep 15, 2023