Plezier eten is eten vanuit een emotie

085 - Plezier eten

Jul 20, 2023

Plezier eten is eten vanuit een emotie. Het is wanneer je eten gebruikt om al die dingen in je leven die niet lekker lopen of waar je niet blij van wordt even te vergeten. Te verdoven. Hoe vaak wordt er niet gezegd: we gaan iets leuks doen en nemen iets lekkers mee. Die twee zijn bijna onafscheidelijk. Iets leuks en iets lekkers is eigenlijk een hele rare combinatie. Alsof iets leuks nog leuker wordt door iets lekkers. Maar weet je: iets lekkers is eigenlijk helemaal niet nodig. 

Datgene wat de dingen leuk maakt en fijn, is niet eten. Dat zijn de mensen. Dat is de ervaring. Het is de verbinding die je ervaart met jezelf, met je leven en met de mensen in je leven. Eten is niet bedoeld om je te entertainen. Als je eten nodig hebt om je leven op te leuken of om het minder saai te maken, dan is er iets aan de hand met je leven. 

Sterker nog: wanneer je eten gebruikt om je leven leuker te maken, maak je het eigenlijk minder leuk. Een leven vol plezier is iets heel anders dan een vervuld leven. Vaak verwarren we plezier met vervulling. Plezier komt altijd van buitenaf terwijl vervulling van binnenuit komt. En de zoektocht naar plezier voorkomt dat je echte vervulling kunt ervaren. 

Plezier eten is dus niet de oplossing. Je kunt de verbinding met jezelf niet herstellen door het maken van plezier. In deze podcast leg ik je uit hoe het werkt. En wat je kunt doen om te stoppen met plezier eten. 

Veel luisterplezier

 

 

Wil jij ook gaan eten op de VROUWELIJKE manier?


Doe dan mee aan...

De Vrouwelijke Weg!


Mijn gratis mini cursus waarin ik je leer hoe je jezelf weer kunt gaan voeden in lijn met je VROUWELIJKE behoeften en je diepste VROUWELIJKE eetinstincten.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

141 - Moestuinlessen deel 1

Jul 19, 2024

140 - Jezelf (terug) vinden

Jul 12, 2024

139 - Omgaan met meningen

Jul 05, 2024