Omgaan met vakantiefoto's

088 - Omgaan met vakantiefoto's

Jul 20, 2023

Als je niet op de foto wilt... Regelmatig krijg ik de vraag hoe je nu het beste kunt omgaan met de angst om of op de foto te gaan of om jezelf terug te zien op een foto. Ik vind dit een hele goede vraag. Zelf ben ik ook jarenlang een ster geweest in niet op de foto gaan. Ik had een prachtige camera en maakte gewoon zelf foto's. Perfecte oplossing. 

Ik vond namelijk dat ik altijd moddervet of juist heel suf en sloom op foto's stond. Totdat ik mijn foto's allemaal ging digitaliseren. Ik heb me werkelijk verbaasd over hoe slank ik eigenlijk altijd was. Terwijl ik echt altijd dacht dat ik echt moddervet was, dat ik echt af moest vallen. Het was een bizarre gewaarwording. 

Het punt met foto's is, dat we altijd uitgaan van het perfecte plaatje. Maar wat ik inmiddels weet is dat het maken van een perfecte foto echt een vak op zich is. Ik heb natuurlijk inmiddels de nodige professionele fotoshoots achter de rug voor mijn boeken en geloof me. Het maken van een mooie foto is een kunst. En daarbij wordt er achteraf behoorlijk wat 'geshopt'...

Maar dat weten we allemaal niet. Dus we denken dat het voor iedereen heel normaal is om gelijk perfect op de foto te staan. En vanuit die mindset, vanuit dat paradigma kijken we vervolgens naar de vakantiefoto’s die je partner of je kinderen hebben gemaakt. Zonder urenlange visagie, zonder uitgekiende belichting, zonder kennis van beeldcompositie en zonder fotoshop. 

Logisch dat je bang bent voor foto's van jezelf. Maar er is ook nog iets anders aan de hand. En dat is de factor oerbrein... In deze podcast ga ik daar dieper op in. 

Veel luisterplezier

 

 

 

Wil jij ook gaan eten op de VROUWELIJKE manier?


Doe dan mee aan...

De Vrouwelijke Weg!


Mijn gratis training waarin ik je leer hoe je jezelf weer kunt gaan voeden in lijn met je VROUWELIJKE behoeften en je diepste VROUWELIJKE eetinstincten.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

136 - Highlights uit Podcast 80-85

Jun 14, 2024

135 - Proefles uit de Eetgeluk Universiteit

Jun 07, 2024

134 - Menopauze en suiker

May 31, 2024