104 - Ik ben zo saai...

Nov 03, 2023

Voor zolang als ik me kan herinneren vind ik mezelf saai. En dan niet een beetje saai. Ik vind mezelf echt een mega, gigantische, saaie, duffe doos. Soms vind ik mezelf zelfs zo saai dat ik zelfs mezelf verveel. Echt waar…

Nu wordt het inmiddels wel beter. Met name de laatste jaren heb ik er steeds meer vrede mee. Maar o, o, o…. wat was het een strijd. Ik wilde namelijk helemaal niet mijn briljante saaie zelf zijn. Ik wilde die fantastische-glamour-interessante-vrouw-van-de-wereld zijn…

Zo’n vrouw waarbij altijd de haren goed zitten. En waarbij de kleding altijd onberispelijk is. Die nog sexy en elegant is in een vuilniszak met een ceintuurtje eromheen. Die altijd iets spannends te melden heeft. En die altijd wel iets leuks kan bedenken om te doen. Zo’n Anouk uit Gooische vrouwen, je begrijpt me wel…

Maar ja, ik ben Carola. Ik ben eigenlijk meer een Willemijn…. Ik hou namelijk helemaal niet van ‘gedoe’. Als je mij nette kleren aantrekt, heb ik daar binnen vijf minuten minimaal drie vlekken op gemaakt. En als ik het niet zelf heb gedaan, dan heeft er wel een hond op gekwijld of een kat ingehangen. Of ik ben zelf ergens achter blijven haken…

Sexy ‘off-shoulder’ truien vind ik te koud. Net zoals dunne bloesjes trouwens. En hoge hakken doen gewoon echt te zeer aan mijn voeten. Bovendien zijn die helemààààl niet praktisch met een weiland voor de deur…Dus tsja hoe handig was die wens nou eigenlijk helemaal?

Hoe handig is het om die sexy-vrouw-van-de-wereld te willen zijn. Iedere dag, op ieder moment en in iedere situatie… Gelukkig had ik een oplossing gevonden voor al die momenten dat ik het even niet was (dus altijd). Ik ging eten om mijn eigen saaiheid te doorbreken. Ik ging eten om dingen leuker te laten lijken dan ze waren. Als ik at dan was de wereld ineens een stukje minder saai.

  • Niets te vertellen? Ik nam een bak chips
  • Mezelf vervelen? Ik nam nog een stuk chocola
  • Een gezellige middag met vriendinnen? Ik at me er doorheen

Afgelopen week had ik het erover met mijn coach. Samen met haar heb ik een oplossing bedacht voor mijn gevoel van ‘saaiheid’. Werkelijk, ik had het zelf kunnen bedenken. Maar soms heb ook ik even wat hulp van buitenaf nodig. 

Ik vertel je er alles over in de podcast van deze week. Ik vermoed dat je er zomaar eens heel veel aan zou kunnen hebben. Ow enne: hij is niet saai, dat beloof ik je!

Veel luisterplezier!

 

Wil je ook weer een Relaxte Relatie met Eten?

Een Relaxte Relatie met Eten begint bij de relatie die je hebt met jezelf. En jouw relatie met jezelf staat of valt met de mate waarin jij in staat bent om jouw oerbrein te managen. 

De enige manier om jouw strijd met eten voorgoed te staken is dan ook door te leren hoe je jouw oerbrein kunt managen. En vooral: door jezelf weer op de eerste plaats te gaan zetten in jouw leven: Me First.

In de Eetgeluk Universiteit leer ik je hoe je dit doet. Door middel van de door mij ontwikkelde Eetgeluk Methode™ leer ik je in vier stappen alle vaardigheden die nodig zijn om weer een Relaxte Relatie te creëren met Eten en met Jezelf.

Ik heb hiermee inmiddels duizenden vrouwen geholpen om te transformeren van Eeuwige Diëter naar een Gelukkige Eter. Ik help jou ook graag!

Je ontdekt hoe het werkt in de gratis videocursus die ik voor je heb gemaakt.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

109 - Eetbalans

Dec 08, 2023

108 - Eten en de feestdagen

Dec 01, 2023

107 - Best of the best - deel 2

Nov 24, 2023