Highlights PC 70-75

126 - Highlights PC 70-75

Apr 05, 2024

Het is alweer een hele tijd geleden dat we een highlights podcast hebben gemaakt. Oftewel een Best Of... podcast. Waarin we de beste fragmenten van een aantal voorgaande podcasts voor je hebben gebundeld. Ik vind dat zelf altijd een hele fijne manier om dingen nog eens terug te luisteren.

In deze highlights podcast ga ik het met je hebben over zelfvertrouwen rondom je eetgedrag. Want dat is een van de eerste dingen die je nodig hebt om je eetgedrag blijvend te veranderen. Want zoals we inmiddels allemaal weten gaat een relaxte relatie met eten maar over één ding en dat is de relatie die je hebt met jezelf. Jouw relatie met jezelf bepaalt het vertrouwen dat je hebt in jezelf en daarmee dus ook het vertrouwen dat je hebt in je eetgedrag en of het je ooit gaat lukken om jouw eetgedrag duurzaam te veranderen.

Ook gaan we het hebben over bewust kiezen. Ik zeg altijd tegen alle dames in de Eetgeluk Universiteit dat ze niets moeten. Echt, we zijn inmiddels allemaal oud genoeg om niets meer te moeten. Maar vaak moeten we wel van alles van onszelf. Of mogen we allerlei dingen niet van onszelf.

Het is echt bizar hoe we ons soms nog gedragen als kleine kinderen als het gaat over eten. Mijn vraag is dan ook: hoe zou het zijn als alles kan en alles mag? Als je heel bewust gaat kiezen voor de dingen die je doet, eet, zegt, leuk vindt? Als je vanaf nu heel bewust beslissingen gaat nemen? Hoe zou je leven er dan over een paar jaar uitzien?

Tot slot gaan we dieper in op een dieetverslaving. We denken namelijk allemaal dat we een eetverslaving hebben, maar eigenlijk hebben we een dieetverslaving. Ons brein is verslaafd aan diëten als oplossing voor je eetprobleem (dat overigens ook niet bestaat zoals je hebt kunnen horen in de podcast van twee weken geleden, heb je die nog niet beluisterd, doe dat dan zeker even, het is podcast nummer 124). Ik leg je uit hoe het werkt…

Veel luisterplezier!

 

 

Wil jij ook gaan eten op de VROUWELIJKE manier?


Doe dan mee aan...

De Vrouwelijke Weg!


Mijn gratis training waarin ik je leer hoe je jezelf weer kunt gaan voeden in lijn met je VROUWELIJKE behoeften en je diepste VROUWELIJKE eetinstincten.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

131 - Wat bepaalt ons eetgedrag? - mijn visie voor vrouwen 40+

May 10, 2024

130 - Highlights PC 76-80

May 03, 2024