Podcast 81 Problemen

Aflevering 81: Problemen

Problemen, wie heeft ze niet. Zelfs ik heb ze. Ook al zijn het op dit moment voornamelijk luxe problemen. Maar toch. Ieder mens heeft problemen en dat is maar goed ook. Meestal ervaren we problemen als negatief, maar eigenlijk zijn problemen het beste dat je kan overkomen. Echt!

Ons brein is namelijk gemaakt om problemen op te lossen. Ons brein is een grote oplossingenmachine. Zonder problemen heeft je brein geen bestaansrecht. Dus dat betekent dat wanneer er geen problemen zijn, dat je brein ze zal creëren. Of dat het eenvoudige dingen nodeloos ingewikkeld gaat maken. Omdat het wat te doen wil hebben...

Je brein zal allerlei redenen bedenken waarom iets dat nu nog geen problemen oplevert dat in de toekomst vast en zeker wel zal gaan doen. En vervolgens zal het nu gelijk ook een oplossing voor je bedenken. Wel zo handig toch? Problemen zijn dus een belangrijke brandstof voor je brein. Ons hele leven bestaat uit het oplossen van problemen. Het is iets waar je brein gewoon goed in is.

Wanneer je dus begrijpt dat je hele leven aan elkaar hangt van problemen is het zinvol om anders naar problemen te gaan kijken. Om je te realiseren dat problemen altijd ontstaan in je brein. In een verhaal dat je brein verzint bij een situatie in je leven. Iets is dus pas een probleem als we er een probleem van maken. Tot die tijd is het een situatie en situaties zijn altijd neutraal.

In deze podcast ga ik dieper in op het fenomeen problemen en ga ik je een andere manier leren om te dealen met je problemen. Zodat je de meeste problemen in je leven al kunt oplossen voordat ze ontstaan. Zonder problemen :-)...

In deze podcast

  • De functie van problemen
  • Ieder probleem ontstaat als eerste in je brein
  • Waarom problemen er altijd zijn vóór jou
  • Twee manieren om anders met problemen om te gaan
  • Problemen oplossen voordat ze een probleem worden
2023 Voorkant breinhacks 800x800
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor meer controle over je eetgedrag ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!