Podcast 71 Keuzes maken

Aflevering 71: Bewust kiezen

Zomaar een vraag: als je nu naar je leven kijkt, zou je dan alles wat er nu in je leven is weer kiezen? Dus stel dat je vandaag een heel nieuw leven kunt inrichten, zou je dan alles wat er nu in je leven is weer meenemen? Of zou je dingen anders gaan organiseren?

Jouw huidige leven is een optelsom van alle keuzes die je in het verleden hebt gemaakt. Misschien heb je sommige dingen zelfs niet eens zelf gekozen, maar heb je meebewogen met iemand anders. Hoe het ook zei, de meeste keuzes heb je zeer waarschijnlijk onbewust gemaakt.

Wanneer je blijvende veranderingen wilt creëren in je leven. Wanneer je jezelf opnieuw wilt creëren, is het eerst en vooral belangrijk om vanaf nu heel bewust te gaan kiezen. Blijvende veranderingen kun je namelijk alleen creëren wanneer je jouw focus verlegt van het nu naar de toekomst.

Je zult je dus heel bewust moeten zijn van de reden waarom je iets wilt. Van de reden waarom je iets koopt. Van de reden waarom je een bepaalde opleiding of programma wilt volgen. Van de reden waarom je iets eet. Van de reden waarom je de dingen doet die je doet. Want de dingen die je nu koopt of volgt of doet, hebben een effect op je toekomst.

In deze podcast leg ik je uit waarom bewust kiezen zo belangrijk is en welke vraag je gaat helpen om bewuste keuzes te maken.

In deze podcast

  • Wat is breindrama
  • Gedachten die je kunt denken om jezelf uit breindrama te halen
  • Waarom het zo belangrijk is om beslissingen te nemen
  • Het land van 'misschien'
  • De beste vraag die je aan jezelf kunt stellen om de juiste keuze te maken
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor meer controle over je eetgedrag ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!