Podcast 070 Zelfvertrouwen over je eetgedrag

Podcast 70 Zelfvertrouwen en je eetgedrag

Aflevering 70:
Zelfvertrouwen over je eetgedrag

Als het goed is, begrijp je inmiddels dat een relaxte relatie met eten eigenlijk helemaal niets te maken heeft met eten. Een relaxte relatie met eten heeft alles te maken met de relatie die je hebt met jezelf. 

En die fijne relatie met jezelf begint met een gezonde portie zelfvertrouwen. En dat zelfvertrouwen creëer je weer door te leren hoe je jouw oerbrein kunt managen. Want je oerbrein bepaalt al jouw onbewuste gedrag.

De meeste vrouwen zijn hun zelfvertrouwen rondom hun eetgedrag helemaal kwijt.

We durven bijvoorbeeld geen snoep in huis te halen uit angst dat we het dan allemaal in een keer opeten. Of we zeggen maar niet meer dat we met een volgend dieet zijn begonnen (want dan is het niet zo'n afgang als het niet lukt).

De grootste valkuil in het verhaal is dat we denken dat we eerst iets moeten doen of moeten bereiken of moeten hebben voordat we zelfvertrouwen kunnen krijgen. Maar het tegendeel is waar. Je hebt juist zelfvertrouwen nodig om aan iets te beginnen zodat je iets kunt bereiken. Het werkt dus iets anders.

In deze podcast ga ik je uitleggen hoe het werkt met zelfvertrouwen en wat je kunt doen om jouw zelfvertrouwen te vergroten.

In deze podcast

  • Wat de grootste killer is van een gezond zelfvertrouwen
  • Het verschil tussen vertrouwen en zelfvertrouwen
  • De rol die je emoties spelen in het creëren van een gezond zelfvertrouwen
  • De grootste misvattingen over zelfvertrouwen
  • De beste tip voor het vergroten van jouw zelfvertrouwen
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor meer controle over je eetgedrag ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!