Podcast 069 Dagelijks drama

Podcast 69 Dagelijks drama

Aflevering 69: Dagelijks drama

Ieder mensenleven kent dagelijks drama. Sterker nog: zonder dagelijks drama hebben we niet het gevoel dat we leven. We hebben dus drama nodig om te ervaren dat we leven. Dagelijks drama is over het algemeen vrij onschuldig.

Het bestaat er vaak uit dat je iets wilt, maar dat je brein je stopt met allerlei plausibele redenen. Dat is het spel dat we iedere dag spelen. Het lijkt wel een beetje op ‘Wie is de baas’.

Wanneer je jezelf niet bewust bent van dit spel, dan is er voordat je het weet weer een week voorbij waarin je niet hebt gedaan wat je eigenlijk wilde doen.

Om de doodeenvoudige reden dat je brein ervoor heeft gezorgd dat je je bezig hebt gehouden met allerlei zaken die je niet helpen om verder te komen. Eerst en vooral door je de hele dag allerlei problemen voor de voeten te werpen waar je vervolgens dagen of weken of soms zelfs wel jaren op loopt te kauwen waardoor je niet verder komt.

In deze podcast leg ik je uit wat de enorme valkuil is van het focussen op dagelijks drama. En hoe je hier op een andere manier mee om kunt gaan.

In deze podcast

  • Wat is dagelijks drama
  • Waarom je brein dagelijks drama creëert
  • Wat het gevaar is van focussen op dagelijks drama
  • Waarom dingen DOEN niet helpt om je problemen op te lossen
  • Wat je beter kunt doen om problemen op te lossen
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor meer controle over je eetgedrag ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!