Podcast 066 Zelfdiscipline

Podcast 66 Zelfdiscipline

Aflevering 66: Zelfdiscipline

Zelfdiscipline is voor veel mensen echt een enorm vies woord. Zeker als je al een heel dieetverleden achter je hebt. Vaak denk je dat het niet lukt omdat je een enorm gebrek hebt aan zelfdiscipline. Geloof me, niets is minder waar. Waarschijnlijk heb je op heel veel gebieden je leven onder controle, maar is je eetgedrag net dat ene dingetje waar het nog niet wil. Dus je hebt wel degelijk zelfdiscipline. Alleen is het op het gebied van eten wat minder. 

Zelfdiscipline is één van de belangrijkste vaardigheden die er is. Als je aan succesvolle mensen vraagt wat de factoren zijn die hun succes bepalen, dan staat zelfdiscipline altijd bovenaan de lijst.

Het punt met zelfdiscipline is, dat het volledig gestuurd wordt door de energie van waaruit je ergens aan begint. Het komt altijd voort uit zelfliefde en zelfbewustzijn. En eigenlijk is dat ook wel logisch: als je dingen doet vanuit liefde, is het makkelijker om ze te blijven doen. Ook als het even wat lastiger is. En ook als ze soms echt niet leuk zijn (denk bijvoorbeeld aan de tandarts...).

Zelfdiscipline gaat over het doen van dingen uit liefde voor jouw huidige zelf, maar vooral voor jouw toekomstige zelf. Ook al wil je het op dat moment niet doen, je doet het toch vanuit liefde voor jouw zelf in de toekomst. En dat is waar veel mensen de fout in gaan als het gaat over zelfdiscipline. Ze starten vanuit een energie van een hekel hebben aan zichzelf en dwingen zichzelf dan om allerlei dingen te doen die ze niet willen doen.

Als je echter begrijpt hoe het echt werkt met zelfdiscipline, kan het je enorm veel vrijheid gaan geven. Het is immers de brug tussen wie je nu bent en de doelen die je wilt bereiken. In deze podcast vertel ik je er meer over!

In deze podcast

  • De ware betekenis van zelfdiscipline
  • Waarom het soms niet lukt met zelfdiscipline op een bepaald gebied in je leven
  • De twee belangrijke factoren die nodig zijn voor gezonde zelfdiscipline
  • Hoe jouw relatie met jezelf jouw zelfdiscipline kan versterken
  • Het persoonlijkheidstype waarvoor zelfdiscipline extra lastig is
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor meer controle over je eetgedrag ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!