Podcast 64 - Stiekem eten

Aflevering 64: Stiekem Eten

Stiekem eten. Het is iets dat we allemaal ooit als kind weleens hebben gedaan. Omdat we iets wilden dat onze ouders geen goed idee vonden. Of omdat we het gezellig wilden maken met onszelf. Omdat we het niet wilden delen met andere mensen of gewoon om te dealen met de werkelijkheid. 

Op zich is daar helemaal niets verkeerds aan. Als kind doe je dat soort dingen. Maar waar het verkeerd gaat is wanneer je dit gedrag als volwassene vrolijk verder blijft doen. In de vorm van extra dingen kopen tijdens de wekelijkse boodschappen en die in de auto op eten bijvoorbeeld. Of extra proeven tijdens het koken of eten als iedereen weg is.

Stiekem eten doen we omdat we denken dat niemand het dan ziet. Omdat we denken dat het OK is als niemand het ziet. Omdat we denken dat het geen gevolgen heeft als niemand het ziet. Alsof het dan ineens veroorloofd is. Maar niets is natuurlijk minder waar. Want wat je doet is dat je op grote schaal aan het liegen bent tegen jezelf.

En daardoor ondermijn je je eigenwaarde en je zelfvertrouwen. Al dat liegen en bedriegen naar jezelf is veel schadelijker dan je denkt. En zorgt er juist voor dat jouw relatie met eten en met jezelf iedere dag slechter wordt. Want wat je doet is dat je jezelf verstopt voor jezelf.

Waar komt dat nou vandaan dat liegen tegen jezelf? Maar vooral: hoe kun je ermee stoppen? In deze podcast vertel ik je er alles over!

In deze podcast

  • Wat is stiekem eten
  • Hoe ontstaat stiekem eetgedrag
  • Wat is de grote veroorzaker van stiekem eetgedrag
  • Het verschil tussen straf en consequenties
  • Waar je echt bang voor bent als je stiekem eet...
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor meer controle over je eetgedrag ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!