Podcast 63 Geef nooit op

Aflevering 63: Geef nooit op!

Veel mensen gebruiken het feit dat iets niet gelijk lukt als een excuus om op te geven. Ze hebben een goed voornemen gemaakt. Ze willen een bepaald doel bereiken. En bij de eerste de beste keer dat het niet gelijk lukt zoals ze dat hadden bedacht gooien ze de handdoek in de ring.

Je hebt een plan gemaakt om af te vallen en zodra je een keertje 'van de wagen valt' stop je er maar weer mee. Want, zo denk je dan: 'Zie je wel, het lukt me toch niet, dit gaat gewoon weer zoals het altijd gaat. Ik kan maar beter nu stoppen en mezelf een volgende teleurstelling besparen...'

Weet één ding: als je opgeeft kom je er nooit. Als het even een dag niet lukt, gebruik dat dan niet als een excuus om te stoppen. Geef niet op. Geef jezelf niet op. Maar ga door.

Misschien lukt het een dag, misschien lukt het een week, misschien lukt het gelijk een jaar. Het maakt niet uit. Het gaat niet om het aantal keren dat je valt of dat je uit de bocht vliegt. Het enige dat je hoeft te doen is één keer vaker opstaan dan je valt. Meer niet. Bovendien val je niet. Je bent gewoon aan het oefenen. En bij oefenen hoort dat het niet gelijk goed gaat.

Niet opgeven, doorgaan vanuit liefde voor jezelf dat is de sleutel naar het bereiken van je doel. Niet het doen van grote en meeslepende zaken. Maar gewoon simpelweg iedere keer opnieuw opstaan en jezelf liefdevol de hand reiken. In deze podcast leg ik je uit hoe je dat kunt doen!

In deze podcast

  • Mijn belangrijkste lessen uit 2023
  • Wat ik doe in plaats van goede voornemens maken
  • Alles of niets denken en waarom dat niet werkt
  • Falen bestaat niet: of je wint of je leert
2023 Voorkant breinhacks 800x800
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor meer controle over je eetgedrag ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!