Podcast 61 Waarom we teveel eten

Aflevering 61: Waarom we teveel eten

Als je bent zoals ik, dan ken je zo ongeveer alle dieetboeken uit je hoofd. En alle 'gezonde voeding boeken' ook. Met andere woorden: je weet meer dan exact wat gezond is en wat zeker niet.

Toch is er een heel groot verschil tussen weten en doen. Oftewel tussen theorie en praktijk. Want je kunt nog zo goed weten hoe iets werkt, het is echt van een andere klasse om het vervolgens heel consequent en consistent toe te passen in je dagelijkse leven. Als dat namelijk makkelijk was, dan zouden er nu niet zo ontzettend veel mensen strijden met eten en met zichzelf.

Ik heb er een aantal webinars over gegeven. Over de drie belangrijkste redenen waarom het zo lastig is om te stoppen met snoepen en snaaien. Over de drie belangrijkste redenen waarom het zo !@#$%^&*() lastig is om te stoppen met eten als je vol zit. Of om verleidingen te weerstaan of om nee te zeggen tegen die zelfgebakken appeltaart van je schoonmoeder.

In deze podcast kun je luisteren naar een van deze webinars en ga je ontdekken waarom het niet aan jou ligt dat het zo lastig is om je eetgedrag onder controle te krijgen. En wat je wel kunt doen om dit probleem op te lossen en zelf weer achter het roer te gaan staan van jouw eetgedrag!

In deze podcast

  • Het ontstaan van snoepen en snaaien
  • De drie redenen waarom we teveel eten
  • De belangrijkste reden waarom we overeten
  • De dopamineval
  • De twee manieren waarop je kunt stoppen met overeten
  • Waarom verlangen zo'n belangrijke emotie is
2023 Voorkant breinhacks 800x800
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor meer controle over je eetgedrag ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!