Podcast 058 Stoppen met Snaaien

Podcast 58 Stoppen met Snaaien

Aflevering 58

Stoppen met Snaaien in 6 stappen

Wanneer ik je vraag wat het grootste probleem met eten is dat je opgelost wilt hebben, dan antwoordt meer dan 80% van alle vrouwen: als ik toch eens wist hoe ik zou kunnen stoppen met snoepen en snaaien. Gevolgd door een hele diepe zucht.

Snoepen en snaaien is voor de meeste vrouwen (en ik denk ook mannen) het meest lastige stuk als het gaat om het managen van je eetgedrag. Snoepen of snaaien doe je altijd vanwege een andere reden dan fysieke honger. Het wordt volledig gestuurd door je emoties.

Snoepen en snaaien is een symptoom. Het is een manier om te dealen met dingen in je leven. En om de gevolgen van al dat gesnoep en gesnaai te compenseren ga je vervolgens op een dieet. Wanneer je niet begrijpt hoe dit mechanisme werkt en hoe je dit kunt doorbreken, zul je je hele leven in gevecht blijven met jezelf.

Stoppen met snaaien doe je niet door niets meer in huis te halen. Maar door het terugnemen van de regie over jouw eetgedrag en vooral door het bouwen aan een gezond zelfvertrouwen. In totaal zijn er zes stappen voor nodig om de regie over je eetgedrag terug te nemen. In deze podcast ga ik ze met je delen.

Mocht je willen weten hoe je deze zes stappen tot in detail kunt gaan toepassen op jouw eetgedrag, doe dan mee aan de Stop met Snaaien Challenge. Hier leer je ze alle zes en gaan we ze samen oefenen. Zodat je vanaf nu zonder problemen uit de voorraadkast kunt blijven!

In deze podcast

  • Waarom intervallen met eten niet goed is voor je oerbrein
  • De zes stappen om te stoppen met snaaien
  • De redenen waarom we snoepen en snaaien
  • Hoe kun je weer een betrouwbare partner worden naar jezelf
  • De oerbrein factor
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor een relaxte relatie met eten ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!