Podcast 56 Houden van wat je hebt

Aflevering 56: Houden van wat je hebt

Heb je ooit weleens stil gestaan bij alles wat je hebt? Heb je ooit wel eens heel bewust opnieuw gekozen voor alles wat je hebt? Waarschijnlijk niet. De meeste mensen staan hier namelijk nooit bij stil. Om de simpele reden dat ze dat nooit geleerd hebben. Vaak weten ze helemaal niet wat ze allemaal hebben. 

Omdat ze zo druk bezig zijn om weer naar het volgende speeltje of avontuurtje te rennen. En zodra ze dat te pakken hebben, moet er weer iets nieuws komen. Met als gevolg dat ze hun leven creeren en ervaren vanuit een constant gevoel van schaarste.  Dat ze hun hele leven denken dat de buitenwereld verantwoordelijk is voor hoe ze zich voelen.

We horen op dit moment allerlei berichten over de economie en een grote depressie en weet ik wat voor rampspoed nog meer. Maar kijk eens om je heen. Hoe rijk ben je? We horen nog steeds tot de rijkste 5% van alle mensen ter wereld. Onthoud dat heel goed. We meten rijkdom heel vaak door middel van geld, door te kijken naar onze bankrekening. Maar rijkdom is zoveel meer dan dat.

Zeker in deze tijd is het belangrijk dat je je brein blijft voeden met overvloed. Overal om ons heen zien we berichten die ons nog verder in een schaarste mindset willen drijven. Met als doel dat we bang worden en vanuit angst nog verder verkrampen. Maar juist nu is het belangrijk om je te blijven focussen op overvloed. Om heel goed op te letten waar je je brein mee voedt.

Houden van wat je hebt is nu belangrijker dan ooit. Wanneer je houdt van wat je hebt, dan verdwijnt alle druk om te vernieuwen. Het geeft zo’n ontzettend rijk en overvloedig gevoel. En het geeft ruimte voor het proces dat nodig is voor blijvende verandering. Alleen dingen die we vanuit liefde veranderen zijn blijvend. En die liefde, die komt voort uit houden van wat je hebt.

Dus wanneer je jezelf overvloedig wilt voelen, is het eerste dat je moet doen, dat je ervoor zorgt dat je wilt hebben wat je nu hebt. Dat je houdt van je leven en van jezelf op dit moment. Het gaat dus niet om het krijgen wat je wilt, maar om het willen van wat je nu hebt. Dat is de bron naar je geluk. In deze podcast leg ik je uit hoe het werkt en hoe je jouw brein uit de angst kunt krijgen.

In deze podcast

  • Schaarste mindset
  • Er is maar één ding verantwoordelijk voor hoe je je voelt
  • De sleutel tot rijkdom en overvloed
  • Hoe rijk ben je eigenlijk?
  • De grootste denkfout die je kunt maken als het gaat over overvloed
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor een relaxte relatie met eten ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!