Podcast 52 Ontsuikeren

Aflevering 52: Ontsuikeren

Als er één woord is dat de lading dekt van al mijn werk in de afgelopen 15 jaar, dan is dat het woord ontsuikeren. En dan heb ik het niet alleen over suikervrij eten en drinken. Nee. Ontsuikeren is voor mij zoveel meer dan dat. 

Het is mijn persoonlijke reis geweest van de afgelopen 15 jaar. Nu ik er zo op terugkijk is het echt wel heel bizar hoe alle puzzelstukjes bij elkaar beginnen te komen. Ontsuikeren staat voor mij echt voor terug naar de basis. Voor het loslaten van al die verschillende soorten suikers in je leven. De letterlijke suikers in je voeding, maar ook en vooral de figuurlijke suikers in de vorm van gedachten en overtuigingen in je brein.

En natuurlijk alle overige suikers in je leven in de vorm van al die dingen, mensen en activiteiten waar je niet meer blij van wordt. En die heel veel kostbare ruimte in je leven in beslag nemen. Ruimte die je niet kunt besteden aan het creeren van nieuwe dingen. Van een leven dat past bij jou en waar je blij van wordt.

Je zult je misschien afvragen wat dit alles nu met je eetgedrag en je relatie met eten te maken heeft en ik kan je vertellen: heel veel. Door te gaan ontsuikeren op al die verschillende gebieden ga je namelijk de verbinding met jezelf weer herstellen.

Jouw strijd met eten gaat namelijk niet over eten. Maar over de relatie die je hebt met jezelf. En jouw relatie met jezelf is hoogstwaarschijnlijk behoorlijk vertroebeld door alle suikers in je leven. Letterlijke suikers die je lichaam iedere dag opnieuw vergiftigen. Maar ook figuurlijke suikers in de vorm van onbewuste gedachten, onnodige spullen en activiteiten en mensen waar je niet meer blij van wordt.

Ontsuikeren is daarom de way to go als je weer kapitein wilt worden van jouw eigen leven. In deze podcast vertel ik je er meer over.

In deze podcast

  • Mijn persoonlijke reis van de afgelopen 15 jaar
  • Waarom ontsuikeren zoveel meer is dan stoppen met suikers
  • Waarom ontsuikeren geen dieet is, maar je juist helpt om te stoppen met dieten
  • Het ontsuikeren van je brein, wat is dat
  • Waarom ontsuikeren zo belangrijk is voor een relaxte relatie met eten

DE EETGELUK UNIVERSITEIT

Transformeer in één jaar van Eeuwige Diëter naar Gelukkige Eter

Het is mijn missie dat alle vrouwen in Nederland zichzelf weer op de eerste plaats gaan zetten. Het wordt namelijk de hoogste tijd dat we onze energie niet langer besteden aan vechten met onszelf in de vorm van zinloze dieten of aan 'werken aan onszelf'. Maar aan het creeren van de beste versie van onszelf. Gewoon omdat we het waard zijn! In de Eetgeluk Universiteit leer ik je in drie stappen hoe je jouw oerbrein kunt managen en jezelf weer op nummer één kunt zetten in jouw leven!