Podcast 51 Gezond eten op budget

Aflevering 51: Gezond Eten op Budget

Eten is kostbaar op het moment. Zeker gezond eten. En er zijn steeds meer gezinnen die niet weten hoe ze dat nog voor elkaar moeten krijgen. Ik ontving een mail met de vraag of ik tips heb voor gezond eten op budget. En die heb ik. 

Zelf heb ik 15 jaar geleden in het aanlooptraject gezeten naar de Schuldsanering. Dus ik weet als geen andere hoe het is om met een paar tientjes per week alle wekelijkse boodschappen te moeten doen. Als ik zie dat het bedrag dat ik toen per week had (€ 50,=) in 15 jaar niet is veranderd, dan is het echt wel bikkelen om iedere dag alle magen gevuld te houden. En ontkom je niet meer aan ondersteuning van de voedselbank.

Maar ja, de voedselbank en gezond eten is best een uitdagende combinatie. Want we weten allemaal, dat de producten die komen van de voedselbank, hoe fijn ook, niet altijd de meest gezonde of verantwoorde keuze zijn. Hetzelfde geldt vaak voor de producten in de supermarkt die het goedkoopste zijn. Het blijft een rare wereld. Maar goed. Hoe kun je daarmee omgaan. Hoe kun je voor een klein budget zo gezond mogelijk koken.

In deze podcast heb ik een aantal van mijn best practices opgenomen. Ik heb een lijst gemaakt van de dingen die ik in die periode heb gedaan om zo goed mogelijk voor mezelf te zorgen. Maar ook van de dingen die ik heb gedaan uit mijn beginperiode met Danny en zijn twee pubers. Want zeker in de beginjaren hebben we ook aardig moeten schrapen.

Hij kwam uit een vechtscheiding en ik had net mijn eerste boek geschreven. Dus het was bepaald geen vetpot met twee van die hongerige raven in huis. Ik heb in die tijd op veel dingen bezuinigd, maar nooit op voeding. Dat is voor mij altijd de basis geweest.

In deze podcast dus mijn tips om op budget gezonder te kunnen eten, ook als je nu geheel of gedeeltelijk afhankelijk bent van de voedselbank.

In deze podcast

  • De belangrijkste emoties die je in de weg zitten om gezond te eten met beperkt budget
  • Hoe je je brein kunt managen bij een 'schaarste aanval'
  • Het instrument dat je nodig hebt om weer (meer) geld te creëren
  • Waarom gezond eten helemaal niet duurder hoeft te zijn als ongezond eten
  • Hoe kun je het beste omgaan met het pakket van de voedselbank
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor meer controle over je eetgedrag ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!