Podcast 51 Gezond eten op budget

Aflevering 51: Gezond Eten op Budget

Eten is kostbaar op het moment. Zeker gezond eten. En er zijn steeds meer gezinnen die niet weten hoe ze dat nog voor elkaar moeten krijgen. Ik ontving een mail met de vraag of ik tips heb voor gezond eten op budget. En die heb ik. 

Zelf heb ik 15 jaar geleden in het aanlooptraject gezeten naar de Schuldsanering. Dus ik weet als geen andere hoe het is om met een paar tientjes per week alle wekelijkse boodschappen te moeten doen. Als ik zie dat het bedrag dat ik toen per week had (€ 50,=) in 15 jaar niet is veranderd, dan is het echt wel bikkelen om iedere dag alle magen gevuld te houden. En ontkom je niet meer aan ondersteuning van de voedselbank.

Maar ja, de voedselbank en gezond eten is best een uitdagende combinatie. Want we weten allemaal, dat de producten die komen van de voedselbank, hoe fijn ook, niet altijd de meest gezonde of verantwoorde keuze zijn. Hetzelfde geldt vaak voor de producten in de supermarkt die het goedkoopste zijn. Het blijft een rare wereld. Maar goed. Hoe kun je daarmee omgaan. Hoe kun je voor een klein budget zo gezond mogelijk koken.

In deze podcast heb ik een aantal van mijn best practices opgenomen. Ik heb een lijst gemaakt van de dingen die ik in die periode heb gedaan om zo goed mogelijk voor mezelf te zorgen. Maar ook van de dingen die ik heb gedaan uit mijn beginperiode met Danny en zijn twee pubers. Want zeker in de beginjaren hebben we ook aardig moeten schrapen.

Hij kwam uit een vechtscheiding en ik had net mijn eerste boek geschreven. Dus het was bepaald geen vetpot met twee van die hongerige raven in huis. Ik heb in die tijd op veel dingen bezuinigd, maar nooit op voeding. Dat is voor mij altijd de basis geweest.

In deze podcast dus mijn tips om op budget gezonder te kunnen eten, ook als je nu geheel of gedeeltelijk afhankelijk bent van de voedselbank.

In deze podcast

  • De belangrijkste emoties die je in de weg zitten om gezond te eten met beperkt budget
  • Hoe je je brein kunt managen bij een 'schaarste aanval'
  • Het instrument dat je nodig hebt om weer (meer) geld te creëren
  • Waarom gezond eten helemaal niet duurder hoeft te zijn als ongezond eten
  • Hoe kun je het beste omgaan met het pakket van de voedselbank

DE EETGELUK UNIVERSITEIT

Transformeer in één jaar van Eeuwige Diëter naar Gelukkige Eter

Het is mijn missie dat alle vrouwen in Nederland zichzelf weer op de eerste plaats gaan zetten. Het wordt namelijk de hoogste tijd dat we onze energie niet langer besteden aan vechten met onszelf in de vorm van zinloze dieten of aan 'werken aan onszelf'. Maar aan het creeren van de beste versie van onszelf. Gewoon omdat we het waard zijn! In de Eetgeluk Universiteit leer ik je in drie stappen hoe je jouw oerbrein kunt managen en jezelf weer op nummer één kunt zetten in jouw leven!