Podcast 45 Ok zijn met je reden

Aflevering 45: OK zijn met je reden

Wanneer heb je voor het laatst iets echt voor jezelf gedaan? Wanneer heb je voor het laatst iets gedaan dat jij wilde? Wanneer heb je iets gedaan omdat het goed was voor jou. Niet omdat je iets wilde bewijzen aan jezelf of aan iemand anders. Maar gewoon omdat je het wilde doen voor jou. En voor niemand anders…

Komt jouw reden voor de dingen die je doet uit jezelf, of komt-ie vanuit externe factoren? Doe je de dingen die je doet omdat je ze wilt doen of omdat je denkt dat je ze moet doen?

Wat is jouw reden voor de dingen die je doet? Dit is belangrijk. Als je de dingen die je doet namelijk niet doet voor jezelf, dan laat je steeds opnieuw jezelf in de steek. Dus vraag jezelf vanaf nu bij alles wat je doet af waarom je het wilt. Waarom je het doet. Waarom doe je de dingen die je doet, wat is je reden en ben je OK met jouw reden?

Maar ook: hoe bewust kies je ervoor om de dingen te doen die je doet of om juist iets niet te doen?

Punt is dat veel mensen de dingen die ze doen, doen vanuit een onbewuste motivatie. Vaak is dat een motivatie vanuit angst, of boosheid. Of frustratie. En wanneer dat de emotie is die jouw actie drijft, dan is dat ook het resultaat dat je zult creëren. Namelijk meer angst, meer boosheid en meer frustratie.

Je denkt dan onbewust dat de dingen die je doet ervoor zullen zorgen dat je je beter voelt, maar het omgekeerde is het geval. Wanneer je komt vanuit angst, boosheid of frustratie doe je de dingen die je doet omdat je daar minder van wilt ervaren. En dat zal in het moment misschien wel even zo zijn, maar op de lange termijn maak je het vaak alleen maar erger.

Wanneer je jezelf in de steek laat en puur reageert op de dingen om je heen en dus geen bewuste keuzes maakt als het gaat om je acties, dan kom je vaak vanuit een gebrek aan zelfliefde. Vanuit een gebrek aan vertrouwen in jezelf. Je denkt dan dat je niet zelf voor jezelf kunt zorgen en dat iemand anders dat beter weet. Je hoopt dan dat het volgende voedingsplan opgesteld door coach XYZ je gaat helpen. Maar wat werkt voor de ene vrouw, werkt heel vaak totaal niet voor de andere vrouw. Met als gevolg dat je alleen maar verder van huis raakt.

In deze podcast leer ik je hoe je dit kunt veranderen.

In deze podcast

  • Wat is jouw reden voor de dingen die je doet
  • Jezelf in de steek laten
  • Waarom we juist als vrouwen onszelf op nummer één moeten zetten
  • Jouw geluk is jouw verantwoordelijkheid (en prioriteit)
  • Handelen vanuit liefde voor jezelf
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor een relaxte relatie met eten ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!