Podcast 044 Zelfliefde en eetgedrag

Podcast 44 Zelfliefde en eetgedrag

Aflevering 44: Zelfliefde en eetgedrag

Zelfliefde is iets dat door de meeste mensen verkeerd wordt begrepen. Sterker nog: er ligt vaak een enorme lading op kiezen voor jezelf. Daar voelen we ons vaak heel schuldig over. Omdat we denken we dat zelfliefde egoïstisch is. 

Het tegendeel is waar: jezelf achteraan in de rij zetten is veel egoïstischer. Niet goed voor jezelf zorgen betekent dat je niet goed in je vel komt te zitten. En dat betekent dat je uiteindelijk ook niet goed voor anderen kunt zorgen. Daar heeft niemand wat aan.

Bovendien zorgt het ervoor dat je een enorme behoefte krijgt aan allerlei ‘externe suikers’. Dit kan letterlijk zijn in de vorm van snoep en ‘lekkere dingen’, maar je kunt hierbij ook denken aan Netflixen, drinken, roken of shoppen.

Daarom wordt het de hoogste tijd om de ware betekenis van zelfliefde te gaan ontdekken. Om te gaan begrijpen dat zelfliefde niet egoïstisch is. Dat zelfliefde juist niet betekent dat je de hele dag met jezelf bezig bent. Of dat je van het ene leuke ding naar het andere rent. Maar dat zelfliefde ervoor zorgt dat je je vrij maakt om er te zijn voor anderen, omdat je weet dat je relatie met jezelf goed is. Doordat je er in de eerste plaats bent voor jezelf en altijd op jezelf kunt vertrouwen.

Je wordt dus niet narcistisch en bent niet egoïstisch als je meer liefde gaat geven aan jezelf. Raar maar waar: juist als je meer van jezelf houdt denk je veel minder aan jezelf. In deze podcast leg ik je uit hoe het werkt en wat het effect is van gezonde zelfliefde op je eetgedrag.

In deze podcast

  • Waarom jouw relatie met jezelf zo ontzettend belangrijk is
  • Wat de basis is voor een fijne relatie met jezelf
  • De link tussen zelfliefde en je eetgedrag
  • De ware betekenis van zelfliefde
  • Waarom zelfliefde niet egoïstisch is

De Eetgeluk Universiteit

Stop ook met diëten - Kies voor Me First!

Het is mijn missie dat alle vrouwen in Nederland zichzelf weer op de eerste plaats gaan zetten. Het wordt namelijk de hoogste tijd dat we onze energie niet langer besteden aan vechten met onszelf in de vorm van zinloze dieten of aan 'werken aan onszelf'. Maar aan het creeren van de beste versie van onszelf. Gewoon omdat we het waard zijn! In de Eetgeluk Universiteit leer ik je vandaag nog hoe je jouw oerbrein kunt managen en jezelf weer op nummer één kunt zetten in jouw leven!