Podcast 40 Wat als het ook leuk kan zijn

Aflevering 40: Wat als het ook leuk kan zijn

Soms vraag ik me af hoe het zou zijn als het leuk zou zijn om voor jezelf te zorgen. Als je ervoor zou kiezen om er een feestje van te maken om te zorgen voor jezelf. 

Om van zorgen voor jezelf een spel te maken dat je speelt met jezelf en met je brein? Hoe zou het dan zijn om stapje voor stapje op weg te gaan naar een gezonde leefstijl en een gezond lichaam?

De meeste vrouwen zien het proces op weg naar een gezonder lichaam, en vaak dus ook afvallen, als een grote ellende. Geen wonder dat we er geen zin in hebben en geen wonder dat we zoeken naar een manier om er zo snel mogelijk mee te dealen zodat we er maar vanaf zijn. Dingen die niet leuk zijn om te doen, daar wil je tenslotte zo min mogelijk tijd aan besteden toch? Ik wel in ieder geval.

We zien het vaak als één groot strafkamp omdat we denken dat met een nieuwe aanpak opnieuw alle fun wordt gestript uit ons leven. En dat we vanaf dan dus geen lol meer kunnen hebben in het weekend, of op vakantie niet meer gezellig mee kunnen doen, dat we ons niet meer te buiten ‘mogen’ gaan aan het eten waar we van houden. Dat we ons geen leven voor kunnen stellen zonder eten omdat eten nou eenmaal hetgeen is dat we het allerliefste doen.

En daar is gelijk het probleem: als je eten nodig hebt om je leven op te leuken, dan is er iets aan de hand met je leven. Maar het verwijderen van plezier uit je leven gaat niet werken. Het gaat juist om het toevoegen van plezier aan je leven. In deze podcast ga ik hier dieper op in!

Deze podcast is binnenkort hier te beluisteren!

In deze podcast

  • Waarom het verwijderen van plezier uit je leven niet gaat werken
  • Wat de ware boodschap is van zelfsabotage
  • Waaraan je lichaam echt behoefte heeft
  • Hoe je van het halen van je plezier uit eten kunt omschakelen naar het halen van je plezier uit jezelf
  • Innerlijke zelfzorg
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor meer controle over je eetgedrag ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!