Podcast 38 Vakantie Eetstress

Aflevering 38: Vakantie Eetstress

In deze podcast wil ik het met je hebben over iets dat we deze week tijdens de live coach sessie binnen de Eetgeluk Universiteit uitgebreid hebben besproken.

Omdat ik me voor kan stellen dat het nu misschien voor jou ook wel een thema zou kunnen zijn dacht ik, laat ik er eens wat dieper induiken tijdens een podcast. Waar ik het over heb?

Over vakantie-eetstress!

Je herkent het vast wel. Je bent lekker bezig, je bent lekker in je eetritme. Je plant je maaltijden en je houdt je keurig aan de planning. Alles loopt en zelfs de weegschaal werkt mee voor de verandering... En dan is het ineens vakantie. En alles wat je in de weken of maanden ervoor allemaal moeiteloos leek af te gaan is dan ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Op de een of andere manier krijg je het niet voor elkaar om ook tijdens de vakantie een fijn ritme voor jezelf aan te houden. Je krijgt stress, raakt in paniek of wordt onrustig. En je oerbrein neemt met heel veel liefde en plezier de regie over je eetgedrag over.

Oftewel: onder het mom van het excuus: ach het is vakantie en ik mag ook weleens wat val je terug in oude eetpatronen. Of je ziet als een berg op tegen de vakantie die voor de deur staat. Want hoe ga je om met al die verleidingen die je onderweg tegen gaat komen? Hoe ga je om met die pizza of dat ijsje of dat glas wijn op het terras?

Dat dit gebeurt is volkomen logisch. In de vakantie heb je namelijk een ander ritme dan in je dagelijkse leven. En vaak is dat ritme dat je geen ritme hebt. Want dat is de betekenis die we met elkaar gegeven hebben aan vakantie: niets moet, alles mag. Dus dat geldt ook voor eten en voor je geld, want ook dat vliegt tijdens de vakantie vaak veel harder uit de portemonnee.

Wat gebeurt er nu precies in je brein waardoor dat het geval is en hoe kun je hier op een andere manier mee omgaan. Zodanig dat je wel de leiding blijft houden, ook al is het vakantie. Ik leg het je uit in deze podcast.

In deze podcast

  • Het 'vakantieprogramma' in je brein
  • Controle over je gedrag, ook tijdens je vakantie
  • Jouw 'vakantie-matra's' en waarom die niet helpen
  • Focus niet op je vakantie maar op iets anders
  • Waarom je wel degelijk kunt genieten en je gewicht kunt handhaven tijdens je vakantie
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor meer controle over je eetgedrag ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!