Podcast 36 Integriteit

Aflevering 36: Integriteit

Deze week wil ik het met je hebben over een fantastisch boek dat ik aan het lezen ben. Het is van Martha Beck en het heet ‘The Way of Integrity’.  

Wat zij schrijft is dat we integriteit altijd verkeerd hebben benaderd. Zij geeft aan dat integriteit helemaal niets te maken heeft met je moraal. Oftewel met zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Integriteit gaat over iets heel anders.

Als je kijkt naar het Latijn, dan betekent integriteit dat iets in tact is.

Dat iets heel is en onverdeeld. Dus iets dat integer is, is compleet en functioneert perfect. Als je dus een leven leeft dat integer is, dan leef je een leven dat klopt voor jou. Waar je blij van wordt en waar je energie van krijgt.

Voor de meeste mensen is dit niet het geval. De meeste mensen zijn tevreden. Maar leven geen integer leven. Hier en daar rommelt het en dat is voor hen helemaal OK. Om de doodeenvoudige reden dat ze niet geloven dat er meer mogelijk is. Omdat ze denken dat hun huidige leven het maximaal haalbare is.

In onze haast om erbij te horen negeren we vaak onze gevoelens. Waardoor we dingen doen die we eigenlijk niet zouden doen als we naar ons diepere gevoel zouden luisteren. Punt is alleen dat we nooit geleerd hebben om naar ons gevoel te luisteren. We hebben geleerd hoe we het kunnen verdoven. Waardoor we misschien wel passen in onze cultuur, maar ook onszelf verdelen. En daardoor zijn we niet meer in integriteit. Daardoor zijn we niet meer compleet en functioneren we niet meer perfect.

In deze podcast ga ik verder in op integriteit. Ik leg uit hoe we onze integriteit kwijtraken en wat je kunt doen om haar weer terug te vinden.

In deze podcast

  • Wat is integriteit
  • Hoe we onze integriteit zijn kwijtgeraakt
  • Waarom we pionnen zijn van onze cultuur
  • Het geheim van voelen dat je leeft
  • Hoe je kunt stoppen met jezelf verdoven

De Eetgeluk Universiteit

Stop ook met diëten - Kies voor Me First!

Het is mijn missie dat alle vrouwen in Nederland zichzelf weer op de eerste plaats gaan zetten. Het wordt namelijk de hoogste tijd dat we onze energie niet langer besteden aan vechten met onszelf in de vorm van zinloze dieten of aan 'werken aan onszelf'. Maar aan het creeren van de beste versie van onszelf. Gewoon omdat we het waard zijn! In de Eetgeluk Universiteit leer ik je vandaag nog hoe je jouw oerbrein kunt managen en jezelf weer op nummer één kunt zetten in jouw leven!