Podcast 034 Mijn emigratielessen deel 1

Podcast 34 Mijn emigratielessen deel 1

Aflevering 34: Mijn emigratielessen deel 1

Verhuizen doet wat met ons. Maar emigreren is wat mij betreft de overtreffende trap van verhuizen. 

Wij hebben het gedaan, wij zijn in juni 2022 geemigreerd naar Zweden.

En dat hele emigratieproces hebben we heel bewust doorlopen. Met als gevolg dat er heel veel inzichten zijn die we hebben opgedaan.

In deze podcast deel ik de eerste twee met je. En de komende maanden zullen er vast meer volgen 🙂

Het eerste inzicht gaat over invloed van je omgeving

Ik heb hier met Danny veel gesprekken over gehad. Ik was bang dat we gingen vluchten. Ik vond dat we het met ons hoofd en onze gedachten uit moesten zoeken. Dat we hardcore ons brein moesten managen. Maar hij was het daar niet mee eens.

Hate to say it, maar hij had gelijk. Je gedachten zijn absoluut de basis van alles dat je creëert, maar er is wel degelijk een wisselwerking tussen je gedachten en de kwaliteit van je omgeving. Wanneer je je omgeving verandert, zullen je gedachten veranderen en omgekeerd. Dus het is wel degelijk mogelijk om de kwaliteit van je gedachten te veranderen door de kwaliteit van je omgeving te veranderen.

Jouw omgeving en de mensen waar je mee omgaat beïnvloeden jouw gedachten en jouw acties, veelal onbewust. Als jij dus niet heel bewust jouw omgeving vormgeeft, dan zal jouw omgeving jou vormen.

 

Inzicht nummer twee gaat over creëren vanuit de toekomst

Of beter gezegd: over vooral niet luisteren naar alle beren en blokkades die je brein op de weg knalt wanneer je een nieuwe versie van jezelf wilt creëren.

Alles wat in de toekomst ligt, is namelijk nog niet gebeurd. Het is nieuw. En dat is zo mooi. Dat geeft je namelijk een blanco blad waarop je zelf kunt tekenen wat je wilt. Wanneer je onbewust je toekomst creëert, dan creëer je automatisch een andere versie van het verleden. Maar wanneer je bewust je toekomst gaat creëren, dan wordt het anders. Dan ga je namelijk aan je brein vertellen waar het op moet focussen in plaats van dat jouw brein aan jou vertelt waar je je op moet focussen.

En dat is een wereld van verschil.

Wanneer je dus jezelf iedere dag opnieuw creëert vanuit jouw huidige identiteit, dan zul je jouw huidige zelf steeds opnieuw creëren. Maar wanneer je jezelf gaat creëren vanuit wie je wilt zijn in de toekomst, dan gaan er echt fundamenteel dingen veranderen.

In deze podcast

  • Onze eerste ervaringen in Zweden
  • Bewust kiezen
  • De invloed van je omgeving op de kwaliteit van je gedachten
  • Het verschil tussen het leven van je droom en vluchten
  • De kracht van creeren vanuit de toekomst

De Eetgeluk Universiteit

Stop ook met diëten - Kies voor Me First!

Het is mijn missie dat alle vrouwen in Nederland zichzelf weer op de eerste plaats gaan zetten. Het wordt namelijk de hoogste tijd dat we onze energie niet langer besteden aan vechten met onszelf in de vorm van zinloze dieten of aan 'werken aan onszelf'. Maar aan het creeren van de beste versie van onszelf. Gewoon omdat we het waard zijn! In de Eetgeluk Universiteit leer ik je vandaag nog hoe je jouw oerbrein kunt managen en jezelf weer op nummer één kunt zetten in jouw leven!