Podcast 032 Plannen

Podcast 32 Plannen

Aflevering 32: Plannen

De beste manier om jouw oerbrein te managen is door te plannen. En dan heb ik het echt niet alleen over eten. Ik heb het ook (juist) over al die andere dingen in je leven.

Zoals je financiën, je vrije tijd, je werk en je projecten, de dingen die je kinderen allemaal moeten doen, rustmomenten voor jezelf, studie, vakantie, sporten, onderhoud van de tuin en het huis, etc. etc. Wanneer je deze dingen niet zorgvuldig en bewust plant, loop je het risico dat er niets van terecht komt en dat het een chaos wordt in je hoofd.

Plannen is daarom een daad van zelfliefde en Me First.

Wanneer je niet plant zal je brein je de hele dag gedachten laten denken als:

  • Het gaat me allemaal niet lukken
  • Wanneer moet ik alles doen
  • Ik heb veel te veel op mijn bordje liggen
  • Het is veel te druk
  • Ik moet …. en ….. ook nog doen, wanneer ga ik dat nou weer regelen?

Als de dingen die je moet doen geen plekje hebben in jouw tijd zal je brein je de hele dag herinneren aan alles dat er nog ligt. Iedere minuut van de dag dreunt je brein dan een steeds langer wordende to-do list op. Met als gevolg dat je je schuldig voelt wanneer je even niets doet. Of dat je niet kunt genieten van tijd voor jezelf of tijd samen met anderen. Uitjes worden dan enorme stressmomenten waarin je steeds tegen jezelf zegt dat je de tijd eigenlijk beter had kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld om die stapel was te strijken. Of dat project af te ronden waarvan de deadline inmiddels is verstreken.

Geloof me: plannen is je way out. Plannen is de enige manier om rust in je brein te krijgen en grip te krijgen op je leven. Plannen is je weg naar vrijheid en oprecht kunnen genieten van de dingen die je doet. Raar maar waar: plannen is de weg naar flexibiliteit en spontaniteit. In deze podcast leg ik je uit waarom

Deze podcast is binnenkort hier te beluisteren!

In deze podcast

  • Hoe plannen je helpt om tijd over te houden
  • Plannen maakt je flexibel
  • Waarom plannen een daad is van zelfliefde
  • Ben je echt druk of doe je druk?
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor meer controle over je eetgedrag ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!