Podcast 029 Het Dieetbrein

Podcast 29 Het dieetbrein

Aflevering 29: Het Dieetbrein

De afgelopen honderd jaar zijn we als vrouw behoorlijk geprogrammeerd als het gaat over wat 'goed' is en wat 'niet goed' is als het gaat over eten en gewicht. De dieten buitelen over elkaar heen en wat in het ene dieet prima past, is een 'no-go' in het andere. 

Het gevolg hiervan is dat ons brein inmiddels is gaan geloven dat dieten de beste manier zijn om je eetgedrag onder controle te krijgen. En om gewicht te verliezen en weer gezonder te worden. Helaas pindakaas, niets is minder waar.

Juist de ongezonde focus op eten en minder eten dan je nodig hebt maakt het probleem steeds groter.

Als je nooit meer op dieet wilt, klaar bent met calorieën tellen, weer wilt durven genieten van eten… dan is de eerste stap niet om anders te gaan eten, maar om te stoppen met dieetdenken (daarmee bedoel ik al je bewuste én onbewuste negatieve gedachten, overtuigingen en gedrag rondom eten, voeding en afvallen).

Geloof me: zolang je blijft dieetdenken zal het je nooit lukken om blijvend te stoppen met diëten en een Relaxte Relatie te creëren met Eten én met jezelf.

Je zult eerst en vooral jouw brein moeten gaan 'ontkoppelen' van de overtuiging dat je enkel door het volgen van een dieet de controle terug kunt krijgen over jouw eetgedrag en gewicht. Geloof me: het is exact het tegenovergestelde...

In deze podcast, die een opname is van een live training die ik heb gegeven over het dieetbrein, leg ik je uit hoe het werkt in je brein en hoe jouw dieetbrein 'tikt'. En ik leer je wat je beter kunt doen als je wilt stoppen met diëten en kiest voor blijvende resultaten.

In deze podcast

  • Wat is een dieetbrein en hoe werkt het
  • Hoe denkt en functioneert een dieetbrein
  • De dieetpiramide en de eetpiramide
  • Starten vanuit de juiste motivatie
  • Waarom alle diëten mislukken
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor meer controle over je eetgedrag ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!