Podcast 028 Ik val niet af…

Podcast 28 ik val niet af

Aflevering 28: Ik val niet af

Maar al te vaak krijg ik mailtjes van vrouwen die zo ongeveer de wanhoop nabij zijn omdat ze niet afvallen. Ze schrijven dan iets in de trant van: ‘Ik doe alles zo goed en ik doe zo mijn best en toch lukt het maar niet. Kun jij me vertellen wat ik moet doen?’. Tsja.

Weet je, het punt is dat afvallen geen doel is. Afvallen is een resultaat. En dat resultaat kun je op twee manieren bereiken. Op een fijne manier of op een vervelende manier. En helaas kiezen we meestal voor de laatste, voor de vervelende manier.

Waar het eigenlijk fout gaat bij iedereen die af wil vallen en niet afvalt dat zijn twee dingen. Namelijk een verkeerde focus en een verkeerde energie van waaruit je kiest te starten.

Wanneer je blijvend naar jouw gewenste gewicht wilt komen zul je twee dingen moeten doen:

  • je zult vanuit de juiste energie moeten starten
  • je zult moeten focussen op de juiste dingen

Focus is heel belangrijk als je af wilt vallen. Maar wanneer je focust op het eindresultaat dan wordt het lastig. Dan zie je iedere dag opnieuw die enorme kloof tussen waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Focus dus op de eerstvolgende kleine stap die je kunt zetten om die brug te bouwen tussen waar je nu staat en waar je naartoe wilt. En manage je brein als het op tilt slaat en dingen zegt als: Dit slaat nergens op of Zo gaat het nooit lukken. Onthoud dat afvallen het resultaat is van heel veel kleine stapjes in de richting van jouw doel.

De tweede belangrijke fout die wordt gemaakt is de energie van waaruit je start. Want de energie van waaruit je in beweging komt, is de energie die je de hele weg zal begeleiden. En het is de energie die je bij je hebt wanneer je jouw doel hebt bereikt.

In deze podcast ga ik hier dieper op in en leg ik je alles uit over deze twee belangrijke valkuilen. Plus: ik geef je een aantal belangrijke handvatten die je nodig hebt wanneer je blijvende resultaten wilt behalen.

In deze podcast

  • De twee manieren om af te vallen
  • De belangrijke vuistregel voor het bereiken van al je doelen
  • Waarom het behalen van blijvende resultaten vaak zo lastig is
  • Dit bepaalt het verschil tussen jouw huidige gewicht en jouw gewenste gewicht
  • Waarom afvallen de ultieme vorm van relatietherapie is
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor meer controle over je eetgedrag ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!