Podcast 25 Commitment

Aflevering 25: Commitment

Hoe vaak heb je dingen geprobeerd die uiteindelijk op niets zijn uitgelopen? Waarschijnlijk vaker dan je kunt natellen op je tien vingers... En dat komt omdat proberen namelijk niet werkt. Iets proberen is de garantie voor een mislukking. Echt waar!

Vanaf nu wil ik dan ook dat je stopt met proberen en dat je jezelf gaat committen aan jezelf. Ik wil dat je echt zelf de volledige verantwoording gaat nemen voor jezelf en voor alles wat je denkt, voelt en doet. Ik wil dat je een heel bewuste keuze gaat maken voor jezelf.

Te vaak proberen we allerlei dingen en hoewel dat heel plausibel en geloofwaardig klinkt, heb je er helemaal niets aan. Als je namelijk dingen probeert dan ga je er niet helemaal voor. Je houdt dan altijd de achterdeur open zodat je nog kunt stoppen. Wanneer je dingen probeert dan leg je de verantwoording voor het resultaat buiten jezelf. En dat betekent dat wanneer het niet lukt dat je dan zult stoppen en zult zeggen: ‘Ik heb het geprobeerd, maar het werkte niet voor mij’.

Je bent dan niet gefocust op het proces, maar op de resultaten en de belofte van de resultaten. Je bent dan eigenlijk alleen maar bezig met je goed voelen. Je zegt dan tegen jezelf: ‘Ik ga kijken of dit werkt voor mij in plaats van dat je zegt ik ga ervoor zorgen dat het werkt voor mij’.

Bij proberen is er commitment aan de mogelijkheid om te stoppen omdat het niet werkt in plaats van aan het resultaat. En dat is jammer. Dat moet je niet meer willen voor jezelf.

Wanneer je echter komt vanuit commitment neem je zelf de volledige verantwoording voor wat je denkt, voelt en doet. Je komt dan in actie tot je het resultaat hebt dat je wilt bereiken. Dit gaat dus veel verder dan actie ondernemen totdat iets niet meer werkt of moeilijk wordt waardoor je gefrustreerd raakt en stopt.

In deze podcast leg ik je uit hoe dit werkt en wat het effect ervan is in je brein. Zodat je vanaf nu niet langer meer dingen probeert, maar dingen gaat doen en blijvende resultaten gaat behalen!

In deze podcast

  • Het nemen van de volledige verantwoording voor jezelf
  • Waarom proberen vaak niet werkt
  • Het verschil tussen proberen en commitment
  • Volhouden
  • De sleutel naar het behalen van blijvende resultaten
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor een relaxte relatie met eten ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!