Podcast 23 van eeuwige eter naar gelukkige eter

Aflevering 23: Van Eeuwige Diëter naar Gelukkige Eter

Wanneer je wilt transformeren van Eeuwige Diëter (of professioneel jojo-er) naar Gelukkige Eter dan zijn er drie stappen die je dient te zetten. Deze drie stappen noem ik de Eetgeluk Methode. En over deze drie stappen heb ik een e-book geschreven. 

In deze podcast bespreek ik de (in mijn ogen) allerbelangrijkste stap die je eerst dient te zetten voordat je überhaupt een Relaxte Relatie kunt creëren met Eten, namelijk stoppen met dieetdenken.

Wanneer je namelijk, op wat voor manier dan ook, nog gevangen zit in dieetdenken, zal het je nooit lukken om een relaxte relatie op te bouwen met eten. Je blijft dan vechten met jezelf en je zult eten blijven gebruiken om jezelf te straffen of te belonen.

Om jezelf te bevrijden uit dieetdenken, is het handig dat je weet wannéér je überhaupt aan het dieetdenken bent. Zo kun je de situaties sneller herkennen en word je je bewust van jouw (vaak onbewuste) gedachten, overtuigingen en gedrag rondom eten, voeding en afvallen.

Daarom bespreek ik in deze podcast een aantal veelvoorkomende situaties waarin dieetdenken zich vaak aan de oppervlakte laat zien en hoe het zich kan uiten. Welke herken jij bij jezelf?

Deze podcast is binnenkort hier te beluisteren!

In deze podcast

  • De basisvoorwaarde voor een Relaxte Relatie met Eten
  • Zo kun je herkennen of je aan het dieetdenken bent
  • Situaties waarin dieetdenken zich laat zien
  • Perfectionisme
  • Het gevaar van snelle resultaten

De Eetgeluk Universiteit

Stop ook met diëten - Kies voor Me First!

Het is mijn missie dat alle vrouwen in Nederland zichzelf weer op de eerste plaats gaan zetten. Het wordt namelijk de hoogste tijd dat we onze energie niet langer besteden aan vechten met onszelf in de vorm van zinloze dieten of aan 'werken aan onszelf'. Maar aan het creeren van de beste versie van onszelf. Gewoon omdat we het waard zijn! In de Eetgeluk Universiteit leer ik je vandaag nog hoe je jouw oerbrein kunt managen en jezelf weer op nummer één kunt zetten in jouw leven!