Podcast 23 van eeuwige eter naar gelukkige eter

Aflevering 23: Van Eeuwige Diëter naar Gelukkige Eter

Wanneer je wilt transformeren van Eeuwige Diëter (of professioneel jojo-er) naar Gelukkige Eter dan zijn er drie stappen die je dient te zetten. Deze drie stappen noem ik de Eetgeluk Methode. En over deze drie stappen heb ik een e-book geschreven. 

In deze podcast bespreek ik de (in mijn ogen) allerbelangrijkste stap die je eerst dient te zetten voordat je überhaupt een Relaxte Relatie kunt creëren met Eten, namelijk stoppen met dieetdenken.

Wanneer je namelijk, op wat voor manier dan ook, nog gevangen zit in dieetdenken, zal het je nooit lukken om een relaxte relatie op te bouwen met eten. Je blijft dan vechten met jezelf en je zult eten blijven gebruiken om jezelf te straffen of te belonen.

Om jezelf te bevrijden uit dieetdenken, is het handig dat je weet wannéér je überhaupt aan het dieetdenken bent. Zo kun je de situaties sneller herkennen en word je je bewust van jouw (vaak onbewuste) gedachten, overtuigingen en gedrag rondom eten, voeding en afvallen.

Daarom bespreek ik in deze podcast een aantal veelvoorkomende situaties waarin dieetdenken zich vaak aan de oppervlakte laat zien en hoe het zich kan uiten. Welke herken jij bij jezelf?

Deze podcast is binnenkort hier te beluisteren!

In deze podcast

  • De basisvoorwaarde voor een Relaxte Relatie met Eten
  • Zo kun je herkennen of je aan het dieetdenken bent
  • Situaties waarin dieetdenken zich laat zien
  • Perfectionisme
  • Het gevaar van snelle resultaten
2023 Voorkant breinhacks 800x800
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor meer controle over je eetgedrag ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!