Podcast 22 Memory Lane

Aflevering 22: Memory Lane

In deze podcast gaan we het hebben over de rol die het verleden speelt voor je oerbrein. Want jouw oerbrein blijft het liefst iedere dag opnieuw in het verleden hangen. En bestuurt het liefst jouw leven vanuit het verleden.

Wanneer je niet weet dat dit de basisprogrammering is van je oerbrein, dan creëer je dus onbewust iedere dag opnieuw het verleden. Je wilt misschien wat anders, maar je valt constant terug in je oude patronen. En dat schiet natuurlijk niet op als je andere resultaten wilt bereiken.

Je oerbrein heeft tijd nodig om te veranderen. En je oerbrein heeft zekerheid nodig voordat het in beweging komt. Die zekerheid haalt het uit het verleden. Door te kijken naar resultaten die je in het verleden hebt behaald. Dat kan heel handig zijn, maar het zorgt er ook voor dat je altijd oude resultaten in een nieuw jasje creeert.

Wat de focus op het verleden ook doet, is dat je bij nieuwe dingen eerst kijkt naar de vluchtroute voordat je ze probeert. Maar het punt is, dat wanneer je ergens aan begint met de gedachte dat je er wel mee wilt kunnen stoppen, dat je je brein onbewust al programmeert om te stoppen. Dingen proberen heeft dus weinig zin, het gaat erom dat je dingen ook echt gaat doen.

Proberen is niet de weg naar resultaten. Proberen betekent eigenlijk dat je met een voet naar binnen gaat en met de andere buiten blijft staan. Ik kan proberen om te verhuizen naar Zweden, maar de kans is groot dat ik er dan nooit zal komen. En tegelijkertijd ben ik dan ook niet echt hier in Nederland, want in mijn hoofd zit ik daar. Proberen is dus gevaarlijk en houdt je op je plek.

In deze podcast ga ik je leren hoe je kunt stoppen met proberen en kunt gaan starten met doen. Zodat je ook daadwerkelijk resultaten gaat bereiken.

In deze podcast

  • Waarom je steeds opnieuw het verleden creeert
  • De hoofdtaak van je oerbrein
  • Waarom iets 'proberen' gedoemd is te mislukken (en wat je beter kunt doen)
  • De factor die bepaalt wat je doet
  • Waarom je nooit gevangen zit in een situatie
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor meer controle over je eetgedrag ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!