Podcast 21 Geld en eten

Aflevering 21: Geld en eten

Wist je dat er een rechtstreeks verband bestaat tussen hoe we omgaan met eten en hoe we omgaan met geld? Zowel voor geld als voor eten geldt dat we er bang voor zijn, maar er tegelijkertijd ook van houden. Het trekt ons aan en het stoot ons af.

Net zoals met eten geldt dat wanneer je meer geld wilt of wanneer je een relaxtere relatie wilt met geld, dat het belangrijk is dat je weet hoe geld werkt. Dat je leert om de taal van geld te spreken en te begrijpen.

Maar ook en vooral dat je leert hoe jouw relatie is met geld. Dat je de gedachten gaat ontdekken die jij hebt over geld. Want jouw gedachten over geld bepalen, net als met eten, de relatie die je hebt met geld.

Wat ik zo fascinerend vind is dat ik zie dat er zo ontzettend veel parallellen zijn tussen ons eetgedrag en onze opvattingen rondom geld.  Daarom ga ik daar in deze podcast wat dieper op in. Hoe je omgaat met geld is namelijk één op één te vergelijken met hoe je omgaat met eten. Daarnaast ontvang ik zoveel reacties van vrouwen die aangeven dat ze heel graag lid willen worden van de Eetgeluk Universiteit, maar dat ze het niet kunnen betalen.

Ik hoop dus dat ik je met deze podcast een aantal belangrijke inzichten kan geven die je kunnen helpen om jouw relatie met geld en dus ook je inkomsten te gaan veranderen. Want wat we hebben geleerd over geld, klopt van geen kant. Het is echt voor iedereen mogelijk om in overvloed te leven. Het enige dat je hoeft te doen is weten hoe je je brein kunt managen. En als je weet hoe je je brein kunt managen rondom je eetgedrag, dan kun je ook leren hoe je je brein kunt managen rondom je financiën.

In deze podcast

  • Wat is jouw relatie met geld
  • Hoe werkt het echt met geld verdienen
  • Jouw persoonlijke stapel met geld
  • Hoe kun je je brein managen rondom je financiën
  • Maakt geld wel of niet gelukkig...

De Eetgeluk Universiteit

Stop ook met diëten - Kies voor Me First!

Het is mijn missie dat alle vrouwen in Nederland zichzelf weer op de eerste plaats gaan zetten. Het wordt namelijk de hoogste tijd dat we onze energie niet langer besteden aan vechten met onszelf in de vorm van zinloze dieten of aan 'werken aan onszelf'. Maar aan het creeren van de beste versie van onszelf. Gewoon omdat we het waard zijn! In de Eetgeluk Universiteit leer ik je vandaag nog hoe je jouw oerbrein kunt managen en jezelf weer op nummer één kunt zetten in jouw leven!