Podcast 20 De weegschaal

Aflevering 20: De weegschaal

Deze podcast gaat over iets dat echt een ‘ding’ is voor vrouwen en dat is de weegschaal. Owwwww wat zijn we met z’n allen toch bang voor dat ding.

Een haat-liefde verhouding hebben we ermee.

Wat is dat toch, dat we een apparaat zoveel macht geven in ons leven?

Als het getal op de weegschaal goed is, dan is onze dag goed en als het getal op de weegschaal niet is wat we willen, dan is onze dag naar de knoppen. Heel bijzonder is dat.

In de Eetgeluk Universiteit speelt de weegschaal een bijzondere rol. Ik wil namelijk dat je leert om neutraal te worden naar de weegschaal en naar je gewicht. Dat is een heel belangrijke factor in het bereiken van een relaxte relatie met eten. Daarom ben ik heel erg gemeen... Ik wil namelijk dat ze zichzelf iedere dag gaan wegen… En dat wil ik om meerdere redenen.

De belangrijkste is dat het pas mogelijk is om een Relaxte Relatie te creeren met Eten (en voorgoed te stoppen met dieten) wanneer je jezelf hebt bevrijd van jouw angst voor de weegschaal.

Het vervelende gevoel dat je ervaart als je op de weegschaal gaat staan komt namelijk niet door het getal dat je ziet op de weegschaal. Dat wordt veroorzaakt door de betekenis die je geeft aan het getal. Door wat je vindt dat het getal zegt over jou. Door het oordeel dat je hebt over jezelf omdat je een bepaald gewicht hebt.

Jezelf iedere dag wegen gaat je enorm veel leren en het gaat je helpen om jezelf te bevrijden van de angst en oordelen die je hebt over jouw gewicht!

 

In deze podcast

  • Welke vier dingen je leert als je jezelf iedere dag weegt
  • Waarom je niet op de weegschaal wilt
  • Waarom iedere dag wegen belangrijk is
  • Hoe de weegschaal je helpt om je brein te managen
  • Hoe het werkelijk zit met je natuurlijke gewicht

De Eetgeluk Universiteit

Stop ook met diëten - Kies voor Me First!

Het is mijn missie dat alle vrouwen in Nederland zichzelf weer op de eerste plaats gaan zetten. Het wordt namelijk de hoogste tijd dat we onze energie niet langer besteden aan vechten met onszelf in de vorm van zinloze dieten of aan 'werken aan onszelf'. Maar aan het creeren van de beste versie van onszelf. Gewoon omdat we het waard zijn! In de Eetgeluk Universiteit leer ik je vandaag nog hoe je jouw oerbrein kunt managen en jezelf weer op nummer één kunt zetten in jouw leven!