Podcast 19 Breinmanagement in crisissituaties

Aflevering 19: Breinmanagement in crisissituaties

Wat is er een boel aan de hand in de wereld op dit moment. Eerst alle Coronaperikelen en nu zijn er de perikelen in de Oekraïne. Ik kan me voorstellen dat dit misschien voor jou ook het geval is en dat je daardoor wellicht weer meer naar eten grijpt dan je eigenlijk wilt. Of dat je je continu bang voelt.

Daarom ga ik het in deze podcast met je hebben over wat er gebeurt in je brein wanneer er een crisissituatie is in je leven.

En ik leg je uit  wat je beter kunt doen dan eten wanneer je je zorgen maakt over dingen. Aan het begin van de Coronacrisis, in 2020 heb ik al een uitgebreide masterclass hierover gemaakt met als titel ‘Manage je oerbrein door de crisis’.

Deze Masterclass is exclusief te bekijken in de Eetgeluk Universiteit. Maar gezien de huidige situatie in de wereld geef ik je in deze podcast een korte samenvatting van de belangrijkste punten die in deze masterclass aan bod zijn gekomen. Zodat je jezelf kunt helpen om in het oog van de storm te blijven.

Ik geef je tips die je helpen om je iedere dag opnieuw je brein te blijven focussen op de dingen waar je wel invloed op hebt. En ik geef je gedachten die je ook kunt denken wanneer je bang bent of onzeker of stress ervaart. Dit alles helpt je om automatisch te gaan doen wat nu goed is voor jou en om de gevoelens van onzekerheid te verminderen.

Tip: luister deze podcast steeds opnieuw als je bang bent, dat helpt je om weer in het oog van de storm te komen!

In deze podcast

  • Wat er gebeurt in je brein in een crisissituatie
  • Wat kun je beter doen dan eten als je je zorgen maakt
  • Waarom je niet kunt stoppen met het kijken naar het nieuws
  • Het gevaar van voorspellingen
  • Omgaan met onzekerheid
  • De vraag die je jezelf iedere keer kunt stellen wanneer je bang bent
  • Goede gedachten om te denken zodat je in het oog van de storm kunt blijven
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor meer controle over je eetgedrag ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!