Podcast 18 Vier jaar de gelukkige eter

Aflevering 18: Vier jaar De Gelukkige Eter

Deze maand is het exact vier jaar geleden dat mijn achtste boek De Gelukkige Eter verscheen. Het was voor mij een revolutionair boek omdat het voor het eerst niet ging over suiker maar over de reden waarom we onze goede eetvoornemens zo lastig vol kunnen houden. 

Ik heb het boek geschreven naar aanleiding van mijn eigen zoektocht: ondanks het feit dat ik 7 boeken heb geschreven over een suikervrije leefstijl, kon ik het zelf maar lastig volhouden.

Daarom ben ik op onderzoek uitgegaan. Ik ontdekte al snel dat er een heel belangrijke factor is die in ieder dieet en ieder voedingsplan categorisch over het hoofd wordt gezien. Namelijk: ons oerbrein.

Ik ontdekte ook dat alle mainstream voedingsprogramma's en gewichtsbeheersingsprogramma's vloeken met de werking van ons oerbrein. En dat dit de reden is dat we ze gewoon niet vol kunnen houden. Zeker niet in onze huidige maatschappij.

In deze podcast neem ik je mee in de presentatie die ik in 2018 hierover heb gehouden op de gezondheidsbeurs. Het is een verhaal dat nog steeds actueel is en waarschijnlijk ook voor jou een feest van herkenning zal zijn...

In deze podcast

  • De drie typen breinen
  • Waarom we geen enkel dieet lang volhouden
  • Een ongemanaged oerbrein in de supermarkt
  • Het boek De Gelukkige Eter

De Eetgeluk Universiteit

Stop ook met diëten - Kies voor Me First!

Het is mijn missie dat alle vrouwen in Nederland zichzelf weer op de eerste plaats gaan zetten. Het wordt namelijk de hoogste tijd dat we onze energie niet langer besteden aan vechten met onszelf in de vorm van zinloze dieten of aan 'werken aan onszelf'. Maar aan het creeren van de beste versie van onszelf. Gewoon omdat we het waard zijn! In de Eetgeluk Universiteit leer ik je vandaag nog hoe je jouw oerbrein kunt managen en jezelf weer op nummer één kunt zetten in jouw leven!