Podcast 18 Vier jaar de gelukkige eter

Aflevering 18: Vier jaar De Gelukkige Eter

Deze maand is het exact vier jaar geleden dat mijn achtste boek De Gelukkige Eter verscheen. Het was voor mij een revolutionair boek omdat het voor het eerst niet ging over suiker maar over de reden waarom we onze goede eetvoornemens zo lastig vol kunnen houden. 

Ik heb het boek geschreven naar aanleiding van mijn eigen zoektocht: ondanks het feit dat ik 7 boeken heb geschreven over een suikervrije leefstijl, kon ik het zelf maar lastig volhouden.

Daarom ben ik op onderzoek uitgegaan. Ik ontdekte al snel dat er een heel belangrijke factor is die in ieder dieet en ieder voedingsplan categorisch over het hoofd wordt gezien. Namelijk: ons oerbrein.

Ik ontdekte ook dat alle mainstream voedingsprogramma's en gewichtsbeheersingsprogramma's vloeken met de werking van ons oerbrein. En dat dit de reden is dat we ze gewoon niet vol kunnen houden. Zeker niet in onze huidige maatschappij.

In deze podcast neem ik je mee in de presentatie die ik in 2018 hierover heb gehouden op de gezondheidsbeurs. Het is een verhaal dat nog steeds actueel is en waarschijnlijk ook voor jou een feest van herkenning zal zijn...

In deze podcast

  • De drie typen breinen
  • Waarom we geen enkel dieet lang volhouden
  • Een ongemanaged oerbrein in de supermarkt
  • Het boek De Gelukkige Eter
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor meer controle over je eetgedrag ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!