Podcast 16 Zelf betrouwbaarheid

Aflevering 16: Zelf betrouwbaarheid

Zelf betrouwbaarheid gaat over wie je bent en wat je doet als je alleen bent en niemand kijkt. Het gaat over doorzetten en over iedere keer opnieuw opstaan. Het gaat erover dat je je houdt aan de afspraken die je hebt gemaakt met jezelf. 

Zelf betrouwbaarheid bouw je op dezelfde manier op als betrouwbaarheid naar andere mensen. Namelijk door te zeggen wat je doet en te doen wat je zegt. Toch is het vaak makkelijker om je te houden aan de afspraken die je hebt gemaakt met anderen dan aan de afspraken die je hebt gemaakt met jezelf. Hoe komt dat toch?

Hoe komt het dat je jezelf voorneemt om vandaag drie maaltijden te gaan eten en geen tussendoortjes en jezelf vervolgens terug te vinden met een zak chips op de bank?

Het heeft alles te maken met het feit dat betrouwbaarheid een aangeleerde state of mind is. Het is iets waar we niet mee worden geboren. Betrouwbaarheid betekent namelijk dat je de vaardigheid hebt ontwikkeld om te kiezen voor wat je het liefste wilt in plaats van voor wat je nu wilt. Betrouwbaarheid moet je dus zelf trainen. En met name mensen die van een oudere generatie zijn, zeg maar de 65 plussers hebben dit nog meegekregen in hun leven. Die hebben nog geleerd om te wachten op iets of om te sparen voor iets.

Wanneer je leert om betrouwbaar te zijn naar jezelf, gaat je dat helpen om je doelen blijvend te behalen. Je gaat dan namelijk je brein leren hoe je wil dat het zich gedraagt. Je gaat anders focussen en je gaat anders denken. En daardoor verander je de interne communicatie in jezelf. In deze podcast vertel ik je hoe het werkt...

In deze podcast

  • Wat is zelf betrouwbaarheid
  • Hoe versterk je jouw zelf betrouwbaarheid
  • De belangrijkste manier om je oerbrein te managen
  • De sleutel tot verandering
  • Het 'arme ik' syndroom
  • Waarom zelf verantwoordelijkheid soms lastig kan zijn
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor meer controle over je eetgedrag ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!