Podcast 15 Eetgedachten

Aflevering 15: Eetgedachten

Je zult het misschien niet denken, maar een relaxte relatie met eten heeft helemaal niets met eten te maken. Een relaxte relatie met eten gaat maar over één ding en dat is de relatie die je hebt met jezelf.

En de relatie met jezelf, maar ook de relatie met anderen of met dingen in je leven wordt volledig bepaald door één ding en dat zijn je gedachten. Dat betekent dat het enige dat tussen jou en een relaxte relatie met eten staat je gedachten zijn.

Het zijn je gedachten over jezelf, je gedachten over je leven en je gedachten over eten. Je gedachten zijn de sleutel waarmee je jouw leven en dus ook jouw relaties, waaronder dus de relatie met eten, creëert.

Als het dus gaat om een relaxte relatie met eten, dan gaat dat in de basis niet over wat je eet, maar over waarom je eet. Het gaat over de gedachten die je denkt over jouw eetgedrag en over jouw eetkeuzes. Want waarom je eet dat bepaalt wat je eet.

Als je niet lekker in je vel zit, zul je waarschijnlijk andere eetkeuzes maken dan wanneer je wel lekker in je vel zit. En dat alles begint bij je gedachten. Je gedachten bepalen hoe je je voelt over jezelf of over een bepaalde situatie. En vanuit hoe je je voelt zul je een keuze maken voor de dingen die je doet.

Dit hebben we op school nooit geleerd. We hebben op school nooit geleerd dat je gedachten bepalen hoe je je voelt en dat hoe je je voelt bepaalt wat je gaat doen en welke resultaten je behaalt. Het enige dat we hebben geleerd is dat als je iets wilt, dat je daarvoor iets moet doen. Maar dat daar nog een paar stappen aan vooraf gaan dat weet bijna niemand. Bijna niemand weet dat je gedachten de basis zijn voor alle resultaten die je bereikt in je leven.

In deze podcast leg ik je uit hoe het werkt en hoe je jouw gedachten over eten kunt veranderen.

In deze podcast

  • De sleutel tot een relaxte relatie met eten en met jezelf
  • Wat we op school nooit hebben geleerd
  • Het gaat niet om 'hoe', het gaat om 'waarom'
  • De chatbox in je brein
  • Zo creëer je ruimte in je brein
  • De kaartenbak...
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor meer controle over je eetgedrag ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!