Podcast 11 Trots zijn op jezelf

Aflevering 11: Trots zijn op jezelf

Voor de meeste vrouwen is het lastig om trots te zijn op zichzelf. Het kan altijd beter, sneller, mooier, leuker, anders. Nog lastiger is het om trots op onszelf te zijn als er anderen bij zijn. Maar je hebt zoveel om trots op te zijn. 

In deze aflevering bespreek ik alles met je waar ik trots op ben. En ik nodig je uit om je ook trots te voelen op jezelf. Te vaak kijken we naar alles wat niet goed gaat. Naar alles wat we graag willen maar niet hebben. Daardoor creëer je juist meer van wat niet goed gaat en ervaar je meer gevoelens van tekort.

Dat is hoe je brein werkt. Het zoekt constant bewijzen voor alles wat je denkt en alles waar je op focust.

Maar wanneer je gaat kijken naar alles wat je bereikt hebt. Wanneer je gaat kijken naar alles waar je trots op bent, dan train je je brein voor meer. Je brein gaat dan op zoek naar meer bewijs voor dingen waar je trots op kunt zijn. Daarom wordt deze podcast een oefening in trots zijn op jezelf. Je gaat leren waarom erkenning en waardering voor jezelf en voor alles wat je hebt gedaan zo belangrijk en zo mooi is.

Het is belangrijk dat je iedere dag opnieuw trots bent op alles wat je hebt gedaan. Dat je jezelf iedere dag opnieuw goed genoeg voelt. Dat je iedere dag opnieuw de dingen waardeert waarvoor je je hebt ingespannen.

In deze podcast

  • Waarom het zo lastig is om trots te zijn op jezelf
  • Waarom bagatelliseren niet handig is
  • De kracht van terugkijken
  • Gaan voor wat je wilt
  • Waarom veel falen zo belangrijk is
Eetgeluk breinhacks 800x800

5 BREINHACKS

Voor meer controle over je eetgedrag ...

Vind jij het ook zo lastig om al dat lekkers te weerstaan? Heb jij last van 'bodemdrift' en moet die zak bij jou ook altijd LEEG? Ben jij zo'n gevalletje van 'altijd honger'? Ben je constant in gevecht met het vreetmonster in je hoofd?

Check dan deze praktische Eetgeluk Breinhacks. Stuk voor stuk afkomstig uit de Eetgeluk Universiteit. Daarin ga je zien waarom je blijft eten. En hoe je dat heel eenvoudig kunt oplossen door je brein op de juiste manier te managen!